Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,44 Ft
Euró
387,15 Ft
Font
451,32 Ft
Bitcoin
65,769 $

Legalább 21 ember holtteste került elő, miután Tunézia mellett elsüllyedt a hajójuk

A tunéziai parti őrség eddig 21 ember holttestét találta meg, további 50-et pedig kimentett a vízből, miután Szfaksz városa mellett elsüllyedt a hajójuk.

...svg content...Illusztráció. Forrás: MTI/EPA/ANSA/Francesco Ruta
Külföld

Takács Petra

Szerkesztő

Legalább 21 ember halt meg, miután az őket Európába vivő hajó elsüllyedt Tunézia mellett, mondták el a helyi hatóságok. Két nap alatt ez a második hasonló baleset.

A TRT idézi a tunéziai nemzeti gárda egy ezredesét, aki elmondta, a bevándorlók holttestét Szfaksz városa mellett emelték ki a vízből. Soron kívül Nyilatkozott a TEK Orbán Viktor védelméről a Robert Fico elleni merénylet után

Még szombaton 43-an fulladtak meg és 84 embert mentett ki a tengerből Dzsardzsisz mellett egy hajótörés után. A hatóságok szerint Líbiából Olaszországba akartak eljutni a hajóval.

Az ezredes hozzátette: „Tunézia határvédelmi erőfeszítései részeként az elmúlt napokban Tunézia 10 határátlépési kísérletet hiúsított meg és 158 bevándorlót mentettek ki.”

Orbán Viktor Robert Ficóról: „Jelenleg az életéért küzd, élet-halál között van”

Több szempontból is fontos lenne Robert Fico mihamarabbi felépülése, Magyarország számára is, amiről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt egy reggeli interjújában .