Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,95 Ft
Euró
390,85 Ft
Font
457,72 Ft
Bitcoin
60,459 $

Hat gyerek is életét vesztette szombaton egy szíriai rakétatámadásban

A szíriai kormányerők által ellenőrzött területről kilőtt rakéták szombaton nyolc civil életét oltották ki, elsősorban gyerekekét,

Illusztráció. Forrás: MTI/AP/Ghaith Alsayed
Külföld

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

A kormány által ellenőrzött területről indított tűzérségi támadás és légicsapások legalább nyolc civilt, főleg gyerekeket öltek meg szombaton Szíria utolsó felkelő térségében, jelentették be a mentésben dolgozók.

A The Guardian beszámolója szerint a déli Idlib tartomány egy falujában, Ibleenben talált el egy rakéta egy lakóházat, amelynek mind az öt lakója elhunyt, jelentették a területen mentési munkákat végző fehérsisakosok és a tartomány egészségügyi direktorátusa. A családfő a helyi klinikán dolgozott.

A segélyszervezet egy tagjának házát is találat érte, az ő két gyermeke is elhunyt és egy közeli faluban is elhunyt egy gyerek. A fehérsisakosok szerint az ő egyik központjuk is a bombázások célpontja volt. Egy víztisztító üzemet is találat ért, nem is üzemel azóta.

Az elmúlt hetekben egyre többször lángol fel az erőszak a kormányerők és a felkelők utolsó támaszpontját jelentő Idlibben állomásozó lázadók között, annak ellenére, hogy tavaly óta elvileg tűzszünet van érvényben. A terület lakosai Törökországból érkező segélyeken élnek.