Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,780 $

Kiderült, miért emelt vádat a müncheni ügyészség a magyar szurkolók ellen

Öt magyar szurkoló ellen emelt vádat a müncheni ügyészség az alkotmányellenes szervezetek szimbólumainak használata miatt, akik közül négyet őrizetbe vettek, majd el is engedték, az ötödik ellen pedig körözést adtak ki.

A magyar válogatott tagjai a szurkolók elõtt a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának utolsó fordulójában játszott Németország - Magyarország mérkõzés végén a müncheni Allianz Arénában 2021. június 23-án. Németország-Magyarország 2-2. MTI/Kovács Tamás
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A 444 megkeresésére a müncheni ügyészség azt a tájékoztatást adta, hogy egyetlen férfit tartanak előzetesben jelenleg is Münchenben, akit „különösen súlyos” bűncselekménnyel vádolnak: palackkal dobott meg egy rendőrt az Allianz Arénában, így a vád garázdaság és hivatalos személy elleni erőszak. A férfinél egyébként marihuánát is találtak, de ez ennél jóval kisebb súlyú kihágásnak számít.

Az öt magyar szurkoló közül néggyel szemben még a stadionban intézkedtek, három emberrel szemben náci karlendítés miatt, egyikükön pedig egy úgynevezett szárnyas SS-rúna tetoválás volt látható. A lap azt írja, hogy az SS-en belül ez annak a szervezeti egységnek volt a szimbóluma, ami azért működött, hogy a náci rohamcsapatokba csak „tisztavérű árják” tartozhassanak. Soron kívül Budán nyílik meg hamarosan az ország legnagyobb Aldi üzlete

Az ügyészség tájékoztatása szerint az ötödik megvádolt magyar már nem a stadionban, hanem a városban produkált egy náci karlendítést. További két szurkoló a városban inzultált egy rendőrt, ők ezer euró befizetése után szabadulhattak, ezen kívül legalább két magyar ellen eljárás indult jegyhamisítás miatt.

Megtalálhatták az amerikai és ausztrál szörfösök holttesteit Mexikóban

Nagy valószínűség szerint a holttestek azok a személyek személyazonosságait rejtik, akik nemrég tűntek el.

Elgázolt egy embert a vonat Újszászon

Az elmúlt hetekben kiugróan sok vonatgázolás történt, és a legtöbb esetben elkerülhető lett volna a tragédia.

Egy eltűnt 66 éves nőt keres a rendőrség Budapesten

A 66 éves nő május 3-án tűnt el, és továbbra sem tudni, hol tartózkodik jelenleg, ami miatt a rendőrség a lakosság segítségét kéri.