Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,64 Ft
Euró
391,84 Ft
Font
458,01 Ft
Bitcoin
62,850 $

Egy tonna kokaint foglaltak le egy Nagy-Britanniába tartó yachton

A 80 millió font (kb. 30 milliárd forint) értékű szállítmányt egy nagyívű nyomozás részeként kapcsolták le az Atlanti-óceánon.

Illusztráció. Forrás: MTI/EPA/Roman Rios
Külföld

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Egy tonna, nagyjából 30 milliárd forint értékű kokaint foglaltak le rendőrök, mielőtt Nagy-Britanniába jutott volna. A hatalmas fogás egy, a Karib-tengerről Európába tartó luxushajóba rejtve találták be.

A Metrónak a nyomozók elárulták, a szállítmány Nagy-Britanniába tartott, amikor a vámosok lecsaptak rá. Öt embert tartóztattak le a brit és a spanyol rendőrség közös nyomozásának eredményeként, amelynek keretein belül egy másik csempészcsoportra is lecsaptak, akkor másfél tonna hasist, negyvenötezer eurót és négy vitorláshajót foglaltak le. Soron kívül Ezt a férfit keresi a rendőrség a szentesi gyilkosság ügyében

A hajó fedélzetén hárman voltak, amikor az Atlanti-óceánon lecsaptak rá a hatóságok, további két embert pedig azért állítottak elő, mert „szorosan kapcsolhatóak a hajóhoz.” mind az öten kábítószercsempészet miatt vannak őrizetben.

Korábban az ügyben a brit hadsereg egy Spanyolországban élő volt tisztjét tartóztatták le, aki a szervezet szigetországi ügyleteit irányította. Mint elmondták, brit és ukrán bűnözői csoportokkal is volt kapcsolata, ő képezte ki a legénységeket és ő irányított több céget is, amelyek nevére megvásárolta, kibérelte, illetve eladta a csempészetre használt hajókat.