Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,295 $

Kamion előtt büntetőfékezett egy autós az M1-esen

Kétszer is büntetőfékezett egy kamion előtt egy furgon sofőrje az M1-es autópályán, azért, mert a kamionos szabálytalankodott, tilosban előzött, és ezzel feltartotta a forgalmat.

...svg content...Fotó: Magyar Építők
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő


Egy vezetéstechnikai oktató szerint viszont a furgonos is óriási veszélybe sodorta magát és másokat is, amikor besorolt két teherautó közé és a mögötte jövőt a fékezéssel leszorította a leállósávba. És még ez volt a jobbik eset, mert ha a kamion is vészfékez, balesetet okozhatott volna.

Tilosban előzött egy kamion az M1-esen, s bár pár másodpercekkel korábban visszatérhetett volna a külső sávba, ám a jobbra tartás szabályait is figyelmen kívül hagyva ezt csak másodpercekkel később tette meg, mire a mögötte haladó furgon megunta a manővert. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A furgonos a kamion elé hajtott, majd egy büntetőfékezéssel próbálta megleckéztetni a kamion sofőrjét az előbbi művelet miatt. A furgon sofőrje két alkalommal is befékezett a kamion előtt indokolatlanul, s végül a leállósávba kényszerítette a kamiont.

Köves Szilárd vezetéstechnikai oktató a Tényeknek a következőket mondta az esetről:

„Büntetőfékezéssel lekényszeríti a kamiont a leállósávba, kétszer is. Én ilyenkor mindig azt gondolom, hogy a KRESZ-nek szabályai vannak, amiket a kamionos megszegett, a fizikának meg törvényei, és 40 tonna gördülő össztömeget megállítani nem olyan egyszerű, tehát konkrétan veszélybe sodorta saját magát és a körülötte közlekedőket is a büntetőfékező”.

Az esetről egyébként felvétel is készült, ami a legnagyobb hőségben esett meg, pár napja, az M1-es autópályán. Köves szerint egyébként is sok indulatot viszünk a vezetésbe, a kánikula pedig szintén rossz hatással van a sofőrök toleranciájára.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Ezek a legnépszerűbb hazai úti célok a pünkösdi hosszú hétvégén

A nyári szünet előtt még egy hosszú hétvége kedvez az utazókedvűeknek: a pünkösdi hosszú hétvége közel annyira népszerű, mint a húsvét volt.

Szentkirályi Alexandra Gyurcsány odaszólása miatt lépett be a Fideszbe

Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök odaszólása miatt lépett be a pártba Szentkirályi Alexandra, aki azóta kormányszóvivő is volt.