Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,89 Ft
Euró
390,40 Ft
Font
457,26 Ft
Bitcoin
63,033 $

Miami-épületomlás: legalább négy ember életét vesztette, és további 159 embert keresnek

Rachel Johnson, Miami-Dade polgármesteri hivatalának szóvivője szerint négy ember halt meg a surfside-i épület összeomlásának következtében.

Füst gomolyog egy épület romjai közül a floridai Miami közelében fekvõ Surfside-ban 2021. június 24-én, miután leomlott egy tizenegy emeletes lakóház egyik szárnya. Egy ember életét vesztette, ötvenegyet egyelõre keresnek a romok alatt. MTI/AP/Wilfredo Lee
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Miami-Dade polgármestere az ABC-nek elmondta, hogy az éjszaka folyamán három holttestet húztak ki a Champlain Towers South romjai alól, bár egyiküket sem sikerült azonosítani.

„Tragikus módon arra ébredtem, hogy az éjszaka folyamán három holttestet húztak ki a törmelék alól” Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

– mondta Daniella Levine Cava polgármester pénteken az ABC „Good Morning America” című műsorában.

Levine Cava szerint a fejlemény „lesújtó hír a családok számára, akik a túlélés bármilyen reményére várnak”. Megerősítette, hogy már összesen négy halott van, de azt mondta, „nagyon reméli”, hogy vannak még emberek, akiket ki lehet menteni – írja a CNN.

A polgármester azt is elmondta, hogy 102 embert sikerült megtalálni, „és ez a szám jóval magasabb az eredeti számításhoz képest, ezért nagyon-nagyon hálásak vagyunk”. Daniella Levine Cava azt is megosztotta, hogy jelenleg 159 embert keresnek a floridai Surfside-ban történt részlegesen összeomlott épület tragédiája után, míg korábban csak 99 embert kerestek eltűntként.

„Sajnos ez egy tragikus éjszaka volt. Az eltűntek száma 159-re emelkedett. Szeretnék nagyon világos lenni a számokkal kapcsolatban. Ezek nagyon változékonyak. Továbbra is tájékoztatni fogjuk Önöket, amint megtudunk valamit … A kutató- és mentőcsapat egész éjszaka dolgozott, és aktívan kutattak helyszínen”

– tette hozzá a polgármester.