Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,36 Ft
Euró
385,91 Ft
Font
451,47 Ft
Bitcoin
69,907 $

Már a 14 éves tinédzserek is nemet válthatnak

Spanyolországban a legújabb rendelet értelmében már azok is áteshetnek a nemváltoztató műtéten, akik betöltötték tizennegyedik életévüket.

...svg content...Unsplash
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az eddig közölt 16 helyett már 14 éves korban is orvosi jóváhagyás és egyéb korlátozások nélkül választhatják meg maguknak a fiatalok saját nemüket.

A Miniszterek Tanácsa több hónapos visszatartás után június 29-én jóvá fogja hagyni az LMBTQ-emberek jogait védő törvényt. A korábbi vitás kérdésekben ráadásul további lazítások történtek: a tervezett 16 helyett ugyanis már 14 éves korban szabadon, orvosi jóváhagyás, tanúk és egyéb korlátozások nélkül választhatják meg a fiatalok saját nemüket és módosíthatják ezzel együtt nevüket is – adta hírül a Magyar Nemzet. Soron kívül Verőcei hajóbaleset: nagy sebességgel ütközhetett a motorcsónak, a szállodahajó kapitánya őrizetben

Az LMBTQ-szervezetek eredetileg 12 évre akarták levinni a korhatárt. A polgári nyilvántartási procedúrában résztvevő gyerekeknek mindössze annyi lesz a feladatuk, hogy nyilatkozatban fejezzék ki akaratukat, miszerint nem elégedettek a születésük idején nekik rendelt nemmel és kérik annak megváltoztatását.

Három hónappal később akaratukat meg kell erősíteniük hivatalosan egy tisztviselő előtt, ezután további teendőjük nem lesz. A Leszbikusok, Melegek, Transzszexuális és Biszexuálisok Állami Szövetségének (Felgtb) elnöke, Uge Sangil örömmel fogadta a transztörvény blokkjának feloldását, majd közölte, hogy Spanyolországnak mércévé kell válnia Európa számára a nemi önrendelkezés kérdésében.