Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,53 Ft
Euró
390,80 Ft
Font
457,94 Ft
Bitcoin
63,849 $

Összedőlt egy többemeletes hotel Miamiban, rengeteg sérült lehet

A helyi hatóságokat csütörtök reggel értesítették, hogy egy épület részlegesen összeomlott, ezért segítségre lenne szükség.

Twitter/Miami Beach Police
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A CNN értesülései szerint a Miami-Dade tűzoltócsapatát vezényelték ki a helyszínre, akik megállapították, hogy a 88-as utca és a Collins-sétány sarkán beomlott egy többemeletes, valószínűleg turistákkal teli szálloda.

Egy másik forrásból megtudhattuk, hogy több mint 80 mentőegység érkezett az incidenshez. Az esetről készült videókon és fényképeken az látszik, hogy a tűzoltók már megkezdték a munkákat, és próbálnak behatolni az épületbe, azonban nincs könnyű dolguk, hiszen bármikor teljesen összedőlhet.

A közösségi médiában közzétett felvételek alapján a Champlain Towers South nevű épületegyüttesről van szó, ami egy tizenkét emeletes szállodának ad otthont. Szemtanúk elmondása szerint többen is az omladékok között rekedhettek, egyesek vészkiáltások hangját hallották, ami egyértelműen annak a jele, hogy rengetegen kerülhettek életveszélybe.

Az épület körülbelül háromnegyede semmisülhetett meg, a törmelékek pedig ellepték az utcát, az Intel Point Alerts portál legfrissebb közleménye alapján legalább 50-en szorultak be a beomlott szálloda maradványai alá.

A 49 méter magas Champlain Towers South-ot egyébként 1981-ban építették, összesen pedig 13 szintből áll: egy alagsorból és 12 emeletből. A hotelben 136 lakás található, ahol főként külföldi és hazai turistákat szállásolnak el.