Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,52 Ft
Euró
389,10 Ft
Font
454,62 Ft
Bitcoin
59,341 $

Az ausztrál egérpestis miatt kellett kiüríteni egy börtönt Új-Dél-Wales nyugati részén

Az Új-Dél-Wales nyugati részén hónapok óta pusztító egérpestis miatt ki kellett üríteni egy börtönt a régióban.

fotó: Flickr/HerPhotographer
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A wellingtoni büntetés-végrehajtási központ 200 alkalmazottját és 420 férfi és női fogvatartottját a következő 10 napban más börtönbe szállítják át, amíg a takarítási és helyreállítási munkálatok zajlanak.

Peter Severin, az NSW büntetés-végrehajtási szolgálatának megbízottja elmondta, hogy a börtön működését a válsághelyzet kezelése érdekében csökkentik, és a helyreállítási munkálatok befejezéséig felfüggesztették a személyes látogatásokat. Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

„A személyzet és a fogvatartottak egészsége, biztonsága és jóléte az első számú prioritásunk, ezért fontos, hogy most cselekedjünk a létfontosságú helyreállítási munkálatok elvégzése érdekében. Most kell megtennünk ezt a lépést, hogy biztosítsuk a helyszín alapos megtisztítását és az infrastruktúra helyreállítását”

– mondta kedden.

A személyzet nagy részét átcsoportosítanák a nyugati régió más börtöneibe, míg a Wellingtonban maradna egy csapat, amely felügyelné a javítási munkálatokat és hozzájárulna azokhoz. A Guardian értesülései szerint az egerek kárt tettek a belső vezetékekben és a mennyezeti panelekben is.

Kevin Corcoran, a büntetés-végrehajtási igazgatóhelyettes elmondta, hogy a helyreállítási munkálatok során azt is megvizsgálják, hogyan lehetne megvédeni a központot a jövőbeni egérpestisektől.

Agyonverte feleségét a volt kazahsztáni gazdasági miniszter, a gyilkosságról felvétel is készült

A férfi az egyik rokonának a tulajdonában lévő étterembe vitte feleségét, ahol a hajánál fogva rángatta, brutális módon ütlegelte és rugdosta, melynek következtében a nő a helyszínen életét vesztette.