Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,64 Ft
Euró
389,25 Ft
Font
454,93 Ft
Bitcoin
59,038 $

Rátalálhattak a “belga Rambo” holttestére

Maaseik település polgármestere az erdőben biciklizett, amikor a bomlás erős szagát kezdte érezni a levegőben.

Fotó: Unsplash/James Everitt
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

John Tollenaere, Maaseik polgármestere találhatott rá Jürgen Conings holttestére biciklis kirándulás közben az erdőben. Tollenaere elmondta, hogy sportolás közben hirtelen a bomlás erős szagát kezdte érezni, ezért értesítette a rendőrséget, akik felfedezték egy férfi holttestét.

A hatóságok közölték a polgármesterrel, hogy a szökésben lévő, felfegyverkezett exkatona maraványaira találtak rá. Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

Az igazságügyi szakértők egyelőre nem erősítették meg az erdőben felfedezett holttest személyazonosságát, de a Vrt.be információi szerint az emberi maradványokra nem messze onnan találtak rá, ahol Jürgen Conings néhány héttel ezelőtt elhagyta az autóját. 

A “belga Rambóként” emlegetett szélsőséges exkatona május végén tűnt el, és állítólag 10 embert írt fel egy listára, akiket meg akart gyilkolni. A listáján olyan emberek szerepeltek, mint Marc Van Ranst, Belgium ismert koronavírus-szakértője, vagy Ludivine Dedonder védelmi miniszter.

Conings után hajtóvadászatot indítottak a hatóságok, miután fény derült rá, hogy több személy meggyilkolását tervezi. Az exkatona állítólag szélsőjobboldali nézeteket vall, és többek között belga oltási kampány gyűlőletében vezette le frusztrációját.

A 46 éves férfit folyamatos megfigyelés alatt tartotta a belga terrorelhárítás, az általa összeállított “halállistán” szereplő védelmi miniszter pedig bejelentette, hogy törvénymódosítással fogják megakadályozni, hogy a katonák túl könnyen fegyverhez jussanak a jövőben.

Agyonverte feleségét a volt kazahsztáni gazdasági miniszter, a gyilkosságról felvétel is készült

A férfi az egyik rokonának a tulajdonában lévő étterembe vitte feleségét, ahol a hajánál fogva rángatta, brutális módon ütlegelte és rugdosta, melynek következtében a nő a helyszínen életét vesztette.