Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,709 $

Orbán Viktor szerint a következő évtized a veszélyes kihívások időszaka lesz

Orbán Viktor miniszterelnök A Magyar függetlenség napja című rendezvényen beszélt arról, hogy szerinte hogy fog kinézni a következő tíz év.

Fotó: Facebook/Orbán Viktor
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A következő évtized a veszélyes kihívások, a népvándorlások, a migráció, a járványok és pandémia korszaka lesz, ebben a veszélyes korszakban kell biztonságot teremteni és sikeresnek lenni a világgazdaságban – jelentette ki a miniszterelnök szombaton Budapesten.

Orbán Viktor A magyar függetlenség napja című konferencián mondott beszédében azt hangsúlyozta, hogy a siker előfeltétele az európai demokrácia helyreállítása. A tagállamok nemzeti és alkotmányos identitásának védelme érdekében ezért új intézményt kell létrehozni, a tagállamok alkotmánybíróságainak bevonásával – mondta. Soron kívül Újabb női holttestre bukkant a rendőrség, most Miskolcon

A kormányfő kijelentette azt is: az Európai Parlament zsákutcának bizonyult az európai demokrácia szempontjából, ezért jelentősen növelni kell a nemzeti parlamentek szerepét. Azt javasolta: az Európai Parlamentbe a nemzeti törvényhozások küldjenek képviselőket, az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének mintájára. A nemzeti parlamenteknek ezen felül jogot kell adni az unió jogalkotási folyamatának megállítására, ha úgy tapasztalják, hogy az nemzeti hatásköröket sért, vagyis be kell vezetni a „piros lapos” eljárást – közölte.

Forrás: MTI

Ismét az MNB nevében próbálkoznak a csalók

A telefonszámokat klónozva aztán az MNB ügyintézőinek adják ki magukat, hogy ily módon húzzák csőbe a gyanútlan áldozatokat.

Óriási szívességet tett a Kisvárda az Újpestnek a Puskás Akadémia ellen

A Kisvárda nem tudta kihasználni a lehetőséget, és vereséget szenvedett a Puskás Akadémia otthonában, amivel nem kis szívességet tettek az Újpestnek.