Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,01 Ft
Euró
390,22 Ft
Font
456,44 Ft
Bitcoin
58,250 $

Világrekord kísérlet közben életét vesztette a híres motoros kaszkadőr, Alex Harvill

A tapasztalt motoros kaszkadőr tragikus módon életét vesztette Washington államban, miközben egy világrekord-ugrási kísérletre gyakorolt.

Fotó: David Tomaseti/Unsplash
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Alex Harvill csütörtökön a Moses Lake-i bemutatón bemelegítő ugrás közben egy földsáncnak ütközött. A 28 éves férfi lezuhant a motorról, ezt követően azonnal kórházba szállították, ahol később belehalt sérüléseibe. Tom Jones Grant megye seriffje közleményben közölte, hogy pénteken fogják elvégezni a boncolást.

„Legmélyebb együttérzésünk Alex családjának, barátainak és szeretteinek szól” Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

– mondta Jones.

A YouTube-ra feltöltött, a balesetről készült videót pénteken levették, bár a képek több helyi hírcsatorna weboldalán is fennmaradtak. A Grant megyei nemzetközi repülőtéren rendezett hétvégi légi bemutató honlapja még mindig a rekordkísérlet részleteit hirdette.

Harvill, aki nős volt és két kisfia született, már korábban is Guinness-rekorder volt miután 2013-ban 90,69 métert ugrott motorjával. A washingtoni versenyen egy Suzuki 450-es motorral próbálta megdönteni a rivális Robbie Madison 2008-as világrekordját, amely 106,98 méter volt.

Harvill Kaliforniában született, és a washingtoni Ephratában, a Moses-tó mellett fekvő Ephratában élt feleségével, Jessicával és fiaival, az ötéves Willisszel és az újszülött Watsonnal. A motoros honlapján közzétett GoFundMe felhívás szerint Harvill volt a család egyedüli kenyérkeresője, motoros mutatványok és egy mezőgazdasági munka révén. Az oldalon péntek reggelig több mint 42 ezer dollár gyűlt össze a család részére.

A Guardian azt írja, a Columbia Basin Heraldnak adott múlt havi interjújában Harvill elmondta, hogy a motoros fenegyerek Evel Knievel munkásságának követésével nőtt fel, és osztozott példaképe örökségében, a „határok feszegetésében”.

Harvill egyik utolsó Instagram-bejegyzésében három nappal a halála előtt egy zöld-sárga motorkerékpárját ábrázoló fotó szerepelt a rámpa előtt, a következő szöveggel: „Kezdek izgatott lenni, hogy megcsináljam ezt”.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.