Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,83 Ft
Euró
391,11 Ft
Font
458,03 Ft
Bitcoin
64,597 $

A folyamatos kánikulától kimerül a szervezet, egyre többen lehetnek rosszul

Pintér Ferenc meteogyógyász szerint éppen a nyári időszakban mutatkozhatnak a klímaváltozás jelei, melynek következtében a szélsőségek megerősödhetnek.

Unsplash
Egészség/Életmód

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az ATV Start című műsorában a szakember elmondta, folyamatosan változik az a klimatikus környezet, amelyhez hozzászoktunk és alkalmazkodtunk. Tudományos vizsgálatok sorra kimutatták, hogy az őszi és a tavaszi időszak lerövidült, így lényegében két évszakos évről beszélhetünk.

Pintér Ferenc hozzátette, szervezetünk is nehezen adaptálódik a hirtelen jött kánikulához, mivel idén egészen hűvös áprilisunk és májusunk volt, így a hőmérséklet drasztikus felmelegedése felkészületlenül érhet minket. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

„Egyre többen és egyre súlyosabb panaszokkal érkeznek a Meteoklinikára, ez pedig egyértelmű jele ezeknek az erőteljes változásoknak” – figyelmeztetett a meteogyógyász szakember.

Az evolúciós változások sokkal lassabbak, mint amit most az éghajlatváltozás produkál. Sajnos 30 év alatt bekövetkezett egy olyan változás, amihez való alkalmazkodáshoz valójában évszázadok kellenének, nem csupán évtizedek.

Pintér Ferenc hangsúlyozta, bár a klimatizáció ideiglenesen megoldhatja a problémát, rövid távon mindenképpen arra kell számítani, hogy több terhelés éri a szervezetet, ezért elengedhetetlenül fontos, hogy odafigyeljünk a megfelelő folyadék utánpótlására.

Az állandó hőségtől kimerül a szervezet, ezért ügyeljünk arra, hogy ha még nem is vagyunk szomjasak, vigyünk be napi szinten legalább 2-3 liter vizet, és ne feledkezzünk meg gyerekeinkről sem, akiknél szintén elengedhetetlen a megfelelő folyadékbevitel.