Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,94 Ft
Euró
389,41 Ft
Font
455,06 Ft
Bitcoin
59,250 $

Egy néző életét vesztette, ketten pedig megsérültek az ausztrál off-road versenyen

A szervezők szerint a verseny az egyik „legnehezebb off-road pálya a világ egyik legtávolabbi helyén”.

Fotó: Flickr/tensaibuta
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egy ember meghalt, két másik pedig megsérült, miután egy autó nézőkkel ütközött egy ausztráliai versenyen. Az autó, amely a 460 kilométeres Finke Desert Race versenyen vett részt, a céltól mintegy 35 kilométerre rohant bele a nézők tömegébe.

Egy 60 éves férfi a helyszínen életét vesztette, egy 50 év körüli férfi súlyosan megsérült és az Alice Springs-i kórházba szállították, míg a sofőr, egy 50 év körüli nő könnyebb sérüléseket szenvedett – erősítette meg a rendőrség. Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

A rendőrség felhívást tett közzé további információkért, miközben folytatja a körülmények kivizsgálását. A Motorsport Australia kiadott egy közleményt, amelyben „tragikus hírnek” nevezte a történteket, és „együttérzését fejezte ki a családoknak, barátoknak és minden érintettnek”.

Az irányító testület azt is közölte, hogy belső vizsgálatot indít, és tanácsadást nyújt minden versenyzőnek, tisztségviselőnek és a versenyhez kapcsolódó személynek. A versenypálya a honlapján úgy szerepel, hogy „a világ egyik legeldugottabb helyének egyik legnehezebb terep versenypályájáról híres”.

A kétnapos terepversenyt motorkerékpárok, autók, buggy-k és quadok számára Alice Springs és Aputula városa, más néven Finke közötti sivatagi vidéken rendezik meg minden év júniusában. A tragédia miatt azonban a verseny autós szakaszát most törölték – írja a Sky News.