Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,73 Ft
Euró
388,88 Ft
Font
452,08 Ft
Bitcoin
62,691 $

Halálfejjel jelöli meg a rendőrség az oltatlanokat Indiában

Az internetezők nem értenek egyet a vidéki körzet rendőreivel az oltatlanok megbélyegzéséről.

Fotó: Mikael Seegen/Unsplash
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Madhja Prades állam vidéki rendőrei arra kényszerítettek néhány be nem oltott indiait, hogy a halálfej, vagyis az emberi koponya és az alatta keresztbe rakott két lábszárcsont univerzális szimbólumát viseljék, ezzel felháborodást kiváltva az országban, amely hiányt szenved az oltóanyagokban. 

A Reuters hírügynökség tudósítása szerint Madhja Prades indiai állam Niwari körzetének tisztjei azt állítják, hogy a halálfejjel való megbélyegzés politikáját azért vezették be, hogy ezzel ösztönözzék az embereket a koronavírus elleni védőoltás felvételére.

“Látva a körzetünk alacsony átoltottsági arányát, úgy gondoltuk, tisztelgünk az oltott emberek előtt, de aztán nagyszámú olyan emberrel találtuk magunkat szembe, akik nem vették fel a vakcinát. Tehát, hogy feladjuk nekik a leckét, és az oltásra ösztönözzük őket, megesküdtünk rá, hogy elérjük, hogy mihamarabb felvegyék a vakcinát” – magyarázta Santosh Patel, niwari körzeti rendőrtiszt. 

A hírügynökség információi szerint azok a helyi lakosok, akik beoltatták magukat a koronavírus elleni védőoltással, az indiai zászló színeivel ellátott címkét kaptak, melyen az olvasható, hogy “Nacionalista vagyok.” 

Azok, akik nem oltották be magukat, olyan jelölést kaptak, amelyen a halálfej mellett a “Ne gyere a közelembe, nem vagyok beoltva. Kérlek, maradj távol tőlem” felirat látható Patel szerint, a megbélyegzésről pedig videófelvétel is készült. 

A rendőrség eljárása a közösségi oldalak felhasználóiból dühös és felháborodást váltott ki, a jeleket “sértésnek” és “stigmatizációnak” nevezték. 

Madhja Prades teljes lakosságának csupán körülbelül a 14 százaléka került eddig beoltásra a koronavírus ellen, és az olyan vidéki területeken, mint amilyen Niwari is, a legalacsonyabb az átoltottsági arány Indiában. 

India a világ legnagyobb vakcinagyártója, de több millió dózis exportálása és kisebb országnak való eladományozása után nehezen halad csak a belföldi oltási program az országban.

Dráma Párizsban, a PSG kiesésével döntős a Dortmund a Bajnokok Ligájában

Eldőlt, melyik csapat jutott be elsőként a Bajnokok Ligája döntőjébe a PSG és a Dortmund közül.

Az USA után olasz egyetemekre is átgyűrűztek a palesztin-párti tüntetések

Azt követően, hogy az Egyesült Államokban már hetek óta jelentős palesztin-párti megmozdulások zajlanak a különböző egyetemeken, a jelenség az olaszországi felsőoktatási intézményekre is átterjedt.