Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,839 $

Senki nem tudja, hol lehet a kismama, aki nemrég 10 babának adott életet

Senki nem tudja, hol lehet az anyuka, aki nemrég azzal robbant be a nemzetközi köztudatba, hogy 10 kisbabának adott életet egyszerre. A dél-afrikai kormány a Twitterhez fordult segítségért, mert szeretnék felkutatni a kismamát, de egyszerűen sehol nem találják.

Fotó: Unsplash/🇸🇮 Janko Ferlič/
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő
TÉMÁK

A dél-afrikai kormány kommunikációs csapatának vezetője közölte, hogy Gosiame Thamara Sithole után kutatnak, aki a hírek szerint június 7-én adott életet 10 kisbabájának. Gosiame várandóssága 29. hetében, császármetszés segítségével hét fiút és három lányt hozott világra hétfőn. 

Ami igazán különlegessé teszi a család esetét, hogy a teherbeesés természetes úton történt, ez pedig kimondottan ritkának számít azokban az esetekben, amikor nagyszámú kisbaba jön egyszerre a világra, egyetlen várandósságból. 

A 37 éves nő rekordot dönthetett, 10 gyermekével megelőzte a kilenc babának májusban életet adó, mali Halima Cisset – írja a Mirror brit bulvárlap.

A családnak fogalma sem volt róla, hogy 10 babát várnak, mivel elmondásuk szerint az ultrahang-vizsgálatokon először hat magzatot fedezett fel az orvos, majd később nyolcat. Gosiame szülését azonban sem orvosok, sem a Guiness nem erősítette meg, és arról találgatnak az emberek, hogy lehet, hogy az egész történt pusztán kitaláció, a képzelet szüleménye.

A dél-afrikai kormány azonban a közösségi médiához fordult információért a kismamáról és gyermekeiről, miután egy helyi híroldal, az IOL beszámolt a család történetéről. Phumla Williams, a kormány kommunikációs vezetője most a hírportáltól kért segítséget, amihez csatlakozott a család állítólagos lakhelyének polgármestere is, hiszen támogatást szeretnének nyújtani a 10 baba körül. 

Gosiame férje, Teboho az IOL-nak állítólag nyilatkozatot is adott, míg felesége világra hozta a babákat, és elmondta, hogy a házaspárnak már vannak gyermekei: egy hatéves ikerpár.

Videón Szoboszlaiék újabb pontvesztése az angol bajnokságból

Nem futnak jó szériát Szoboszlai Dominikáék, ráadásul a magyar válogatott sztárja visszakerült a kispadra, és csak alig pár percet kapott.

A méhészek szerint az idei tavaszhoz hasonlóra még nem volt példa korábban

Az elmúlt két évben minden idők leggyengébb akácméztermését produkálta az ágazat, úgy tűnik az idei lesz a harmadik katasztrofális év.