18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,068 $

A Fudan Egyetem egyik professzora meggyilkolta a kinevezett párttitkárt

A kínai sajtó beszámolói szerint hétfőn őrizetbe vették a sanghaji Fudan Egyetem egyik professzorát, miután a férfi a gyanú szerint az egyetem kampuszán belül meggyilkolta az intézménybe kinevezett párttitkárt.

...svg content...Fotó: Fudan Egyetem Sanghaj
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A kínai kormány egyik lapja, a Global Times arról számolt be, hogy jelenleg is nyomozás folyik a Fudan Egyetem professzorának ügyében, további részleteket azonban egyelőre nem közöltek a gyilkosságról.

A Greater China Journal azonban konkrétabb információkkal szolgált, így derült ki, hogy az egyetem egyik matematikaprofesszora, Csiang Venhua késelte halálra a Kínai Kommunista Párt intézménybe kinevezett párttitkárát, Vang Jongcsent. Soron kívül Keményen szembesítette Vitézy Karácsonyt a budapesti kukahelyzettel

Az eddigi információk alapján a professzor azért gyilkolta meg a párttitkárt, mert a tanszék nem volt elégedett az oktató munkájával, aki azonban úgy vélte, ez a párttitkár hibája, így bosszút állt rajta – írja az Infostart.

A professzor a kiérkező rendőröknek beismerte tettét, s elmondta, a párttitkár már évek óta rosszul bánt vele, most pedig megelégelte Vang viselkedését. A Fudan Egyetemen egyébként az a kinevezett párttitkárok dolga, hogy biztosítsák az oktatók és a diákok hűségét a párt felé.

Szentkirályi Gyurcsányról és Karácsonyról: rémálom mind a két ember

Rémálomnak nevezte Szentkirályi Alexandra Gyurcsány Ferencet és Karácsony Gergelyt, akik közül csak egyvalaki vezetheti Budapestet.