Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
62,903 $

Masszív földrengés rázta meg Horvátországot

Egy masszív földrengésnek lehettek tanúi a horvátok, miután egy 4,7-es erősségű rengés rázta meg Šibeniket, a földmozgás pedig a környékben is érezhető volt.

Fotó: MTI/EPA/Antonio Bat
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Erős földrengés rázta meg a horvátországi Šibeniket. A Richter-skála szerinti 4,7-es erősségű földmozgás 5 óra 59 perckor történt, melynek epicentruma 13 kilométerre volt Šibeniktől, de érezhető volt Zadar és Šibenik-Kniin megyékben is.

A Pannon RTV azt írja, az illetékesek szerint a következő napokban további, enyhébb földmozgás várható. Károkról, vagy esetleges áldozatokról egyelőre nem érkezett jelentés. Soron kívül Szentkirályi Alexandra a Szomszédok legendájával, Vágási Ferivel üzent Karácsonynak

Tavaly december vége óta folyamatosak a földrengések Horvátországban, ám eddig leginkább Petrinja és Sziszek környékén rengett a föld. A CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium közleménye szerint 2021. január 17-én mintegy hét kilométeres mélységben 3,6-os magnitúdójú földrengés rázta meg Horvátországot, Petrinja község közelében.