18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,79 Ft
Euró
398,02 Ft
Font
477,35 Ft
Bitcoin
62,249 $

Egy betonüzem szállító berendezése szakított ketté egy munkást Dabason

A Dabasi Járási Ügyészség halált okozó, foglakozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat két férfival szemben, akiknek gondatlansága miatt egy férfi tragikus körülmények között életét vesztette az egyik Dabas környékén található betonüzemben.

...svg content...Fotó: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor
Belföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A vádirat szerint a két férfi és a sértett is ugyanabban a Dabas környékén működő üzemben dolgozott. Az egyik elkövető feladatkörébe tartozott az üzem egész területén, a termelés során betartatni a biztonságos munkavégzéshez szükséges előírásokat.

Ez az elkövető tudta, hogy már 2016 decemberében az egyik gépsor időszakos biztonsági felülvizsgálatán az ellenőr hiányosságokat tárt fel. Ennek ellenére a 2018 augusztusában bekövetkezett eseményekig nem intézkedett azok kijavítására, pedig erre az üzem munkavédelmi felelőse többször felhívta a figyelmét. Soron kívül Bejelentést tett Szijjártó Péter az Izraelt ért iráni rakétatámadást követően

A másik elkövető 2018. augusztus 7-én műszakvezetőként dolgozott. Feladata volt a termelés felügyelete és a biztonságos munkavégzés feltételeinek ellenőrzése. Az adott napi műszakban azonban az egyik gép megakadt, azt ki kellett tisztítani. A műszakvezető elkövető ekkor megállította ugyan a gépet, de nem kapcsolta ki.

Ezután utasítására a sértett meg akarta kezdeni a tisztítási munkálatot, de amint a gépbe lépett az beindult és ő beszorult. Mivel az újraindult gép nem állt le a sértett olyan sérüléseket szenvedett, amelyek következtében a helyszínen pár percen belül életét vesztette.

Mind a kimutatott hiányosságok pótlásának elmulasztása, mind pedig a karbantartási munkálatok elvégzésénél a szükséges előírások betartásának elmaradása hozzájárult a tragédia bekövetkezéséhez. Az ügyben a Dabasi Járási Ügyészség halált okozó, foglakozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a két elkövető ellen.

Súlyos figyelmeztetést kapott Irán az Egyesült Államoktól

Ha Irán közvetlen támadásokat fog indítani Izrael ellen, annak súlyos ára lehet, erre figyelmeztetett az USA védelmi minisztere.