Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,20 Ft
Euró
385,37 Ft
Font
449,24 Ft
Bitcoin
65,066 $

Pár órára leállt a torinói forgalom, miután találtak egy II. világháborús lövedéket

Olaszországban, Torinóban pár órára egy II. világháborús tüzérségi lövedék bénította meg a forgalmat, miután egy járókelő bejelentést tett a hatóságoknak a villamossínek közelében felbukkant bombáról.

...svg content...Fotó: Flickr/Cassowary Colorizations
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő


Egy valószínűleg a második világháborúból származó bombát találtak szombaton reggel 10 óra körül a Corso Sommelier és a Corso Turati sarkán. A tüzérségi lövedéket, amely a villamosvágányok területén került a felszínre, egy arra járó polgár bejelentése alapján találták meg a hatóságok.

A 6-7 centiméter átmérőjű szerkezet – amely kisebb méretű, mint a Via Nizzán két évvel ezelőtt talált bomba –, melynek hatástalanítása napokig tartó beavatkozást igényelt, a forgalmat lezárták, a lakókat pedig evakuálták otthonukból. Soron kívül Donáth Annát sokkolták a Robert Fico elleni merényletről megjelent kommentek

Ebben az esetben azonban szerencsére minden megoldódott fél órán belül: a rendőrség beavatkozott a Corso Sommelier-nél, a maximális biztonság érdekében több tűzszerész kíséretében. A rendőrök lezárták a területet a forgalom elől, akadályozva az autók áthaladását és a 16-os villamos vonalát is, amelynek útvonalát ideiglenesen elterelték.

A szükséges ellenőrzések után a tűzszerészek megvizsgálták a szerkezetet, s miután megbizonyosodtak róla, hogy nem okozhat kárt, felemelték, felpakolták az egyik járművükre, és elvitték. A La Stampa szerint Corso Sommeiller területén a blokkokat eltávolították, a forgalom pedig zavartalanul haladt tovább, sőt, még a villamos is visszatérhetett megszokott útvonalára.

Putyin és Biden is megszólalt a Fico elleni merénylet után, aki magánál volt

Joe Biden amerikai elnök és Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke szinte egyszerre reagált a Robert Fico elnök elleni merényletre.