Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,58 Ft
Euró
389,34 Ft
Font
453,86 Ft
Bitcoin
64,299 $

„Faucinak vér tapad a kezeihez”

Matt Gaetz amerikai képviselő meglehetősen erős kritikákat fogalmazott meg Dr. Anthony Fauci járványszakértővel szemben a pandémia kirobbanásának viszonylatában.

Anthony Fauci, az allergológiai és fertõzõ betegségekkel foglalkozó országos intézet (NIAID) igazgatója, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket irányító elnöki munkacsoport volt tagja a képviselõház egészségügyi, oktatási, munkaügyi és nyugdíj-bizottságának a koronavírus-járvány elleni védekezésrõl tartott meghallgatásán a törvényhozás washingtoni épületében, a Capitoliumban 2020. szeptember 23-án. Fauci bejelentette, hogy az idei év végére a kormány tudósai talán tudni fogják, hogy van-e biztonságos és hatásos vakcinájuk a koronavírus ellen. MTI/EPA/Washington Examiner pool/Graeme Jennings
Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Gaetz szerint ugyanis a koronavírus-járvány miatt „vér tapad” a szakértő kezeihez, amelyről már az egész világnak tudomása van – idézte a Sputnik hírügynökség. A képviselő Sean Spicer korábbi elnöki szóvivő műsorának nyilatkozva fogalmazott úgy:

„Pontosan tudjuk most már, hogy azok a típusú kutatások [gain of funtion kutatás] felelősek a vírus felbukkanásáért, amelyről pedig kiderült, hogy amerikai adófizetők pénzéből finanszírozták részben, és amelyben Dr. Fauci és haverjai mind közvetlenül benne voltak” Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

Dr. Anthony Fauci kapcsán mostanában gyakori kritika, hogy az amerikai nemzeti egészségügyi hatóság élén 600 ezer dollárnyi támogatást nyújtott az EcoHealth Alliance nevű szervezetnek, amely pedig ebből a Vuhani Virológiai Intézetet támogatta.

Fauci azonban visszautasította a vádakat, hogy az általa vezetett Nemzeti Allergológiai és Járványügyi Intézetnek (NIAID) bármilyen felelőssége lenne a járvány kitörésében:

„Komolyan azt akarjuk mondani, hogy azért vagyunk felelősek, mert egy több milliárd dollárból működő intézetnek évi 120 ezer dollárt küldtünk, hogy figyeljék a denevéreket?”

A nemrégiben nyilvánosságra hozott Fauci-emailekben azonban vannak arra utaló jelek, hogy direkt mosdatja magát Fauci és köre. Egyik emailben például Peter Daszak, az Ecohealth Alliance vezetője és egyébként a WHO korábbi koronavírus-kutatócsapatának vezetője köszönte meg Faucinak, hogy bagatellizálta a laborszökevény-elméletet a kitörés kapcsán.

Fauci szerint azonban az emailjei kapcsán felmerült kritikák alaptalanok, szerinte azokból egyértelműen kiolvasható, hogy ő már az első pillanattól kezdve mondogatta, hogy elképzelhető a járvány mesterséges volta, csak kiforgatták a szavait.

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.

Nem is gondolnánk, fejbőrünk mennyi mindent elárul az egészségünkről

Fejbőrünk állapota akár komoly problémákat is jelezhet, de ha odafigyelünk ezekre, időben tenni tudunk azért, hogy mielőbb javulást érjünk el.

Nyert a Liverpool a Tottenham ellen, Szoboszlait a hajrára cserélte be Klopp

A Liverpool a vártnál is simábban nyert az Anfield Roadon a Tottenham ellen, ami egyúttal az utolsó nagy rangadója volt Kloppnak hazai pályán.