Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,80 Ft
Euró
386,68 Ft
Font
450,83 Ft
Bitcoin
65,326 $

Legalább 3 ember életét vesztette egy iraki menekülttáborban egy török légicsapás során

Erdogan három nappal a támadás előtt bejelentette, hogy Törökország „el fogja takarítani” a menekülttábort”.

...svg content...Fotó: Unsplash/Levi Meir Clancy
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Legalább három ember meghalt, és többen megsérültek szombaton egy iraki menekülttáborban egy török légicsapás következtében – közölte Rashad Kelani, a Kurd Patrióta Unió (Patriotic Union of Kurdistan) párt tisztviselője. 

Recep Tayyip Erdoğan török miniszterelnök három nappal a támadás előtt figyelmeztette Irakot, hogy Törökország „el fog takarítani” egy menekülttábort, amely elmondása szerint menedéket nyújt kurd fegyvereseknek. A légicsapás sújtotta tábor kurd menekültek ezreinek szolgál ideiglenes otthonául.  Soron kívül Hivatalos: Oroszországban folytatja a Ferencváros edzője

Az amerikai VOA nemzetközi műsorszolgáltató információi szerint egy névtelenséget kérő iraki biztonsági tisztviselő megerősítette, hogy a légierő támadása három emberrel végzett és többeket megsebesített, de további részleteket nem közölt.

A török haderők a tavalyi év során kezdtek támadásokat indítani Észak-Irakban a Kurd Munkáspárt (PKK) ellen, leginkább egy 30 kilométeres területre koncentrálva a csapásokat.

Erdoğan csütörtökön kijelentette, hogy a török határtól körülbelül 180 kilométerre délre található Makhmour menekülttbor, mely több mint két évtizeden keresztül nyújtott idiglenes védelmet török menekülteknek, a fegyveresek “melegágya”, és ezért fel kell lépni ellene. 

A tábort 1990-ben alapították, amikor kurdok ezrei hagyták el Törökországot, Ankara szerint a PKK szándékos provokációja miatt. A PKK-t az Egyesült Államok és az Európai Unió terrorszervezetként tartja számon.

Miért nincs F-vitamin? Itt a válasz

Többekben is felmerülhetett már, ezek a szerves vegyületek miért pont az ábécé betűiről kapták a nevüket, illetve az is, miért maradt ki látszólag néhány betű a sorból.