18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,70 Ft
Euró
400,84 Ft
Font
478,96 Ft
Bitcoin
61,308 $

A nemi úton terjedő betegségek berobbanásától tartanak az orvosok a koronavírus-járvány lecsengése után

A legújabb tanulmány szerint amint enyhülni fog a covid-pandémia, a Chlamydia-fertőzés és a kankó újabb fokozatba kapcsolhat, és rengeteg embert betegíthet meg.

...svg content...Pixabay
Egészség/Életmód
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Miközben a vakcináció előrehaladtával nyárhoz közeledvén csillapodott a koronavírus-járvány intenzitása, az orvosok attól tartanak, hogy a szexuális úton terjedő betegségek előfordulási aránya exponenciálisan megnövekedhet a lakosság körében.

Kimutatták, hogy mind a Chlamydia-fertőzés, mind a tripper a koronavírus-járvány 2020-as kitörését követő lezárások csúcsán, vagyis áprilisban volt mélyponton, ekkor regisztrálták a legkevesebb nemibeteg-fertőzöttet az Egyesült Államokban. Soron kívül Külföldi diákhitelük magyar diákhitelre történő kiváltásával csábítaná haza a diplomás fiatalokat a kormány

Mivel minden orvos és ápoló a koronavírussal volt elfoglalva, ezért nem jutott idő más fertőzések tanulmányozására, detektálására, nyomon követésére és diagnosztizálására sem, ez pedig súlyos következményekkel járhat, 2021-ben ugyanis egyre több olyan páciens érkezhet a klinikákra, akik korábban kihagyták az orvosi ellenőrzéseket, nemi betegségük pedig akár a késői fázisban tarthat – írta a Futurism magazin.

2020 februárja és júliusa között megszámlálhatatlan diagnózis maradt el, legtöbben tünetmentesen kaphatták meg a különböző fertőzéseket, amelyek egy év alatt kicsúcsosodhattak és odáig fajulhattak, hogy egyes személyek életveszélyes állapotba kerültek.

Egy utahi kutatás szerint a nemi úton terjedő betegségek tesztelési rátája rohamosan visszaesett 2020-ban az államban, melynek köszönhetően 2021-ben arra számítanak a szakemberek, hogy valósággal berobbanhat a kankóban és a Chlamydia-fertőzésben szenvedő páciensek előfordulása.

Egyetlen megoldás az lenne, ha minél több embert arra buzdítanának a hatóságok, ne féljenek kórházba menni, mostantól ugyanis az orvosok is ráérnek, az egészségügyi rendszer ugyanis elkerülte az összeomlást, így sokkal fontosabb betegségek kezelésére is fókuszálni tudnak.