Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,162 $

Tíz fős halállistája van a szökésben lévő „belga Rambónak”

Továbbra sem állt meg a belga hatóságok hajtóvadászata az erősen felfegyverkezve elszökött szélsőséges katona, Jürgen Conings után.

...svg content...Fotó: Twitter/IslamReligionGuardian
Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő
TÉMÁK

A belga sajtó értesülései szerint a 46 éves Conings kézi leveleket hagyott a korábbi feleségének, mielőtt eltűnt – adta hírül a Het Laatste Nieuws. A „belga Rambó” még május végén tűnt el és állítólag 10 embert írt fel a listájára, akiket meg akar gyilkolni.

A listán pedig meglehetősen befolyásos emberek is szerepelnek, mint Marc Van Ranst, Belgium egyik legismertebb koronavírus-szakértője és Ludivine Dedonder védelmi miniszter is. Conings volt felesége és az a válóperes ügyvédjük is fokozottabb védelmet kapott a hatóságoktól. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

A belga lap tudomása szerint a rendőrség extra védelmet biztosított vezető beosztású katonai tisztviselők számára is, akik még a tavalyi év során fegyelmezték Coningset a szélsőséges politikai nézetei miatt.

Conings után egyébként továbbra is zajlik a hajtóvadászat, amiért kiszivárogtak az információk, hogy több személyt is meg akar gyilkolni. Frusztrációja a feltevések szerint szélsőjobboldali nézetekben és Belgium oltási kampányának gyűlölete formájában is megnyilvánul.

A szombati nap folyamán egyébként ismét tömeges tüntetéseket tartottak Belgiumban a koronavírus-járvány elleni intézkedések miatt. A tömegek „Szabadság” skandálással vonultak Brüsszel utcáin, valamint azt állították, hogy a COVID-19 nem veszélyesebb, mint az influenza, melyhez Conings szimpatizánsai is csatlakoztak.

Coningst egyébként folyamatosan figyeli a belga terrorelhárítás, a halállistáján szereplő védelmi miniszter pedig kijelentette, hogy törvényt fognak módosítani annak érdekében, hogy a katonák ne tudjanak olyan könnyen fegyverhez jutni.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.