Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,30 Ft
Euró
391,12 Ft
Font
458,44 Ft
Bitcoin
63,868 $

Így lett egyik pillanatról a másikra Ancelotti Zidane utódja a Real Madridnál

Minden nagyon gyorsan zajlott, és noha eleinte nem Ancelotti volt a favorit, végül mégis ő kapta meg a lehetőséget arra, hogy irányítsa a világ egyik legnagyobb csapatát.

Fotó: Twitter/Real Madrid C.F.
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mindez nem lesz új számára, mivel korábban egy alkalommal már megtette ezt Madridban. Zidane távozása minden forgatókönyvet felülírt, és eleinte Ancelotti még csak a listán sem volt rajta, Allegri tűnt a befutónak.

Az olasz azonban nem akart tovább várni a Real Madrid válaszára, igent mondott a Juventus ajánlatára, ami megnyitotta az utat Pochettino, Raúl és Conte előtt. Nem sokkal később Ancelotti neve is bekerült a kalapba, és attól a ponttól kezdődően minden felgyorsult. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

Ez olyannyira igaz, hogy kedd délután hivatalosan is bejelentették az Everton edzőjének visszatérését. Először 2013 és 2015 között irányíthatta a klubot, mellyel négy kupát nyert, köztük a Bajnokok Ligájával, ami pályafutása csúcsa volt.

Mint azt tudjuk, az olasz edző három szezonra kötelezte el magát Madridban, ahol az Evertonnal kötött kontraktusért cserébe fizetniük kell, ami 2024-ig volt érvényes. Ancelotti fizetése igen magas volt a Premier League-ban, évi 12 millió eurót keresett, amit nem kaphat meg a spanyoloknál.

Fabrizio Romano jelentése szerint a Real Madrid új edzőjének fizetése körülbelül 6 millió euró lesz szezononként, ami a fele annak, mint amennyit Angliában keresett. Ennek ellenére nem akarta kihagyni a lehetőséget, hogy újra Madridban dolgozhasson.

A spanyol AS a cikkében arról ír, hogy a Real Madrid és Ancelotti között a tárgyalások villámgyorsan zajlottak, gyakorlatilag néhány óra alatt megkötötték az üzletet. Akkora már ő volt az egyetlen név a lista első felében, mivel a PSG ragaszkodik Pochettinóhoz, míg Raúl nem rendelkezik kellő tapasztalattal.

Allegri után talán Ancelotti a legjobb megoldás, ismeri a klubot, annak kultúráját és a csapatot, valamint maximálisan tisztában van vele, hogy mit várnak el tőle. „Bár jól éreztem magam az Evertonnál, egy váratlan lehetőség kínálkozott. Úgy gondolom, hogy ez a megfelelő lépés számomra és a családom számára ebben az időszakban.”

Ancelotti eleinte valóban nem volt a favoritok között, de még csak a második helyen sem. Az első napokban Allegri és Raúl is megelőzte, miközben Contéval szintén felvették a kapcsolatot. Contét amiatt keresték meg, mert nemrég távozott az Intertől, de a módszerei talán túlságosan is hirtelenek, és azok nem illenek a Real Madrid filozófiájához.

A kialakult helyzet miatt Pochettino lett az új favorit, közvetlen azután, hogy Allegri aláírta a szerződését a Juventusnál. Ugyan a felek tárgyaltak is egymással, a PSG nem akar edzőt cserélni, így felhívták Ancelottit, aki sokat nem gondolkozott a válaszon.

Akárcsak első érkezésekor, hatalmas stábbal költözik Madridba, összesen 15 főről beszélünk.