Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,035 $

“Szégyellhetik magukat a hongkongiak, amiért nem oltatják be magukat”

Egy vezető orvostudományi professzor vasárnap közölte, hogy a hongkongi embereknek “szégyellniük kellene magukat”, amiért nem veszik fel a koronavírus elleni védőoltást, miközben szerte a világon emberek halnak bele abba, hogy nem jutnak hozzá a vakcinához időben.

...svg content...Fotó: Tiplada Mekvisan/Unsplash
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Tai-hing Lam, a Hongkongi Egyetem Egészségügyi Karának professzora szerint annak ellenére, hogy az oltóanyag nagyon könnyen hozzáférhető, Hongkong rendelkezik az egyik legalacsonyabb átoltottsági aránnyal (körülbelül 20 százalék) a világon. 

Úgy gondolom, hogy a hongkongi embereknek szégyellniük kellene magukat, amiért nem járulnak hozzá a nyájimmunitás kialakulásához. Az egész világ az oltási program sikerességétől függ… Hongkongnak jó példával kellene elöljárnia az átoltottsági arányban, nem rossz példával.  Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A professzor hangsúlyozta, hogy úgy véli, Hongkongnak oda kellene adományoznia a fel nem használt vakcinákat azoknak az országoknak és területeknek, amelyek hiányt szenvednek az oltóanyagokból, mielőtt a védőoltások felhasználhatósági ideje lejár, és így kárba vesznének – írja az RTHK.hk.

A szakember szerint a kormánynak fontolóra kellene vennie, hogy esetleg az Egyesült Államok nyomdokaiba lépve felmentést adjon a maszkviselési kötelezettség alól azoknak, akik a koronavírus elleni védőoltás mindkét dózisát (egydózisú oltóanyag esetében nyilvánvalóan az egyetlen dózist) felvették. 

“Ez egy közegészségügyi intézkedés, és semmi köze a diszkriminációhoz. Ha nem vagy beoltva, kockázatot jelentesz magadra, másokra és a közösségre is. A tudomány szerint a nem beoltott emberek sokkal nagyobb kockázatot jelentenek, mint a beoltottak. A korlátozásnak arányosnak kell lennie magukra és másokra mért kockázattal” – magyarázta a professzor. 

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.