Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
367,05 Ft
Euró
394,59 Ft
Font
464,68 Ft
Bitcoin
63,550 $

Bűnösnek találták a Teslát az akkumulátorok szoftveres manipulációja miatt

A norvég ügyészség pénzügyi szankciókkal sújtotta az amerikai elektromosautó-gyártót, mivel bebizonyosodott, hogy szándékosan korlátozták a járművek töltési sebességét egy szoftveres frissítéssel.

...svg content...Unsplash
Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az Electrek magazin riportjából kiderült, a Teslának 16 ezer amerikai dollárt kell minden egyes norvég felhasználónak kifizetni, akiket érintett az incidens, így nagyjából 10 ezer ügyfélnek utalhatják át a pénzösszeget.

A skandináv országon kívül más államokban is hasonló büntetőeljárást indítványozhatnak Elon Muskék ellen, ezáltal könnyen előfordulhat, hogy a Teslát világszerte szankcionálhatják, ami érzékenyen érintheti akár az eladásokat is. Soron kívül Napsütés, gomolyfelhők és zivatarok – változékony idő vár ránk hétfőn

Több Model S és Model X jármű sorozatgyártását leállították 2016-ban, miután kiderült, hogy problémák merültek fel akkumulátoraik töltése során, melynek következtében a hatótávolság 30-50 kilométerrel lecsökkent.

A problémáért a 2019.16.1 és 2019.16.2 kódnévvel ellátott rendszerfrissítések voltak a felelősek, amire 30 Tesla-júzer fel is hívta a figyelmet, és keresetet nyújtottak be a norvég bíróságon.

Egyelőre nem tudni, mit tervezhet a jövőben az ügy kapcsán a Tesla, hiszen a vállalatnál tavaly felszámolták a PR-osztályt, így még a sajtó megkeresésére sem nagyon válaszolnak, mivel nincsen rá megfelelő részlegük.

A Teslának június 17-ig folyósítania kell az összes, ügyészség által kiszabott pénzbírságot és jóvátételt az ügyfeleknek, máskülönben súlyosabb megtorlásra számíthatnak. Ismerve a céget, nem szeretnének rontani megítélésükön, ezért azonnal cselekedni fognak, és bár horribilis összegekről beszélünk, az amerikai techóriás számára ez mégsem jelent számottevő bevételkiesést.

Robert Fico rövidesen visszatér a nyilvánosság elé

Robert Fico az ellene elkövetett merénylet után ismét munkába állt.