Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,81 Ft
Euró
388,25 Ft
Font
451,42 Ft
Bitcoin
61,371 $

Újabb miniszterelnök-jelölt lépett színre, Pálinkás József is elindul

Pálinkás Józsefet a tegnapi közgyűlésen, ellenszavazat nélküli választáson jelölte ki az Új Világ Néppárt a miniszterelnök-jelölti pozícióra.

Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnöke a szegedi ELI-ALPS Lézeres Kutatóközpontban tartott sajtótájékoztatón 2018. február 12-én. A kutatóközpontba megérkeztek az első külföldi felhasználók, egy svájci és egy görög kutatócsoport. MTI Fotó: Rosta Tibor
Belföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Pálinkás József, az Új Világ Néppárt (ÚVNP) alapítója és elnöke körülbelül egy hete jelentette be, hogy sikerült megállapodniuk a hatpárti ellenzékkel, és az ÚVNP is részt vesz az ősszel megrendezésre kerülő előválasztáson. 

Akkor még nem árulták el, ki lesz a párt miniszterelnök-jelöltje, de az ÚVNP szerdán, az Azonnalinak eljutattott közleményében tudatta, hogy a közgyűlés döntése alapján, ellenszavazat nélkül Pálinkás Józsefet jelölték ki a pozícióra. Soron kívül Máris befutott Dobrev Klára válasza Magyar Péternek

Így a hatpárti ellenzék hétpártivá bővült, és az őszi előválasztáson így hat miniszterelnök-jelöltre lehet majd szavazni: Márki-Zay Pért hódmezővásárhelyi polgármester, a Jobbik színeiben Jakab Péter, Dobrev Klára a DK-tól, Fekete-Győr András a Momentumtól, és az LMP, valamint az MSZP-Párbeszéd által támogatott Karácsony Gergely főpolgármester már korábban bejelentette indulását.

Pálinkás József, az MTA egykori elnöke és az első Orbán-kormány oktatási minisztere tavaly ősszel alapított egy kormánykritikus, konzervatív-liberális pártot a Fideszből kiábrándult szavazók megszólítására.

Szigorúbb büntetést kér Gyárfás Tamásra az ügyészség

Gyárfás Tamás továbbra sem nyugodhat meg a súlyos ügye kapcsán.