Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,81 Ft
Euró
387,07 Ft
Font
452,21 Ft
Bitcoin
66,906 $

Három embert letartóztattak az olasz felvonótragédia összefüggésében

Három személyt őrizetbe vettek az olasz nyomozók a vasárnapi felvonótragédia összefüggésében, melyben 14 ember vesztette életét.

...svg content...Az olasz nemzeti hegyimentõ szolgálat (CNSAS) által közreadott kép a mentõcsapat tagjairól az észak-olaszországi Stresa települése és a Mottarone-hegy között közlekedõ függõvasút egyik lezuhant fülkéje mellett Verbania közelében 2021. május 23-án. A balesetben legkevesebb kilencen életüket vesztették. MTI/EPA/CNSAS
Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Mint arról mi is beszámoltunk, halálos felvonóbaleset történt Olaszországban, az Észak-Piedmontban található Maggiore-tó környékén. A Stresa és Mottarone-hegy között közlekedő felvonó kabinja mintegy 100 méterrel a célállomás előtt, körülbelül 20 méteres magasságából zuhant a mélybe.

A nyomozók megállapítása szerint pedig történt emberi mulasztás a 14 ember életét követelő tragédia kapcsán, ugyanis a felvonó vészfékrendszere nem működött, a felvonót működtető vállalat három dolgozójának pedig tudomása volt erről. Soron kívül Eltűnt 13 éves lány megtalálása érdekében kéri a lakosság segítségét a rendőrség

Egy helyi közlekedési szakértő beszámolója szerint mivel nem működtek a fékek, ezért a kábel elszakadása idején 100 km/órás sebességgel közlekedett a kabin, így a baleset bekövetkezésekor nagy erővel csapódott a Mottarone oldalába.

A három gyanúsítottat – a vállalat tulajdonosa, igazgatója és működési vezetője – letartóztatták, ugyanis tisztában voltak vele, hogy már hetek óta nem működött a fékrendszer, mégsem tettek semmit ennek megjavítása érdekében – írja a BBC.

Az egyik tisztviselő a RAI 3 nevű olasz televíziónak árulta el, hogy a gyanúsítottak be is ismerték tudomásukat a fékrendszer hibájáról, valamit a vészfékrendszer kikapcsolásáról, melyet arra fogtak, hogy a karbantartóknak nem sikerült kijavítani a hibát a kabinnal kapcsolatos gondok miatt.

Az esetnek mindössze egy túlélője volt, az 5 éves izraeli származású Eitan Biran, akinek az egész családja életét vesztette a tragédiában. Biran eddig mesterséges kómában volt, ahonnan ugyan felébresztették, állapota azonban még mindig kritikus.

Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

Ma már 10 hajléktalan ember közül 4 elmúlt 60 éves, többségük pedig beteg és munkaképtelen.

Ilyen repjegyárra számítson, aki repülővel érkezne a nyári futball Európa-bajnokságra

A 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság hatására jelentősen megnőtt a Németországba irányuló repülőjegyek iránti kereslet Magyarországról.