Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,50 Ft
Euró
389,13 Ft
Font
454,93 Ft
Bitcoin
59,740 $

Müller Cecília büszke az egészségügyi dolgozók munkájára

Az országos tiszti főorvos ezúttal a honvédség egyik oltóbuszáról jelentkezett be, onnan mondta el, továbbra is szükség van arra, hogy oltakozzunk.

Müller Cecília országos tisztifőorvos és Vekszler Péter orvos ezredes a Tolna megyei Faddon, a honvédség oltóbuszában 2021. május 25-én. MTI/Kiss Dániel
Belföld

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Müller Cecília az Operatív Törzs keddi sajtótájékoztatóján már nem volt ott, azonban az Index kiszúrta, hogy a közmédiának interjút adott, miután már a honvédség által átalakított oltóbuszok egyikét látogatta meg Faddon.

Ezeknek a buszoknak a célja az, hogy azokra a területekre is elvigyék az oltást, melyek messze vannak a városi oltópontoktól, napi 180 embert tudnak rajta beoltani átlagosan. Soron kívül Verőfényes napsütésre számíthatunk a hétvégén, helyenként záporok is várhatók

Müller jelezte, hogy bár már túl vagyunk az ötmillió beoltotton, teljesen nyugodt mindenki csak a második oltásának beadatása után lehet, ennek fontosságát hangsúlyozta és azt is elmondta, hogy ezek a vakcinák csak felületes szemlélőnek tűnhetnek összecsapottnak, valójában már évek óta dolgoznak ezeken a technológiákon.

Külön köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak, akiknek „büszke a munkájára” és aminek köszönhető volt, hogy Magyarországon nem maradt ellátatlanul egy koronavírusos beteg sem.

Mint mondta, bár még nincs vége a járványnak, a tapasztalatok alapján, mivel itthon is tudtunk faviripavirt, remdesivirt gyártani, „indokolt”, hogy elinduljon Magyarországon is az oltóanyaggyártás, hogy egy újabb ilyen esetben ne kelljen másokra hagyatkoznunk.