Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,01 Ft
Euró
390,22 Ft
Font
456,44 Ft
Bitcoin
58,250 $

Újabb érdekes funkció érkezhet a PS5 konzolokra

A Sony legújabb szabadalma forradalmasíthatja a nehézségi szintekből adódó problémák megoldását.

Sony
Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Talán már mindenki átélte azokat a frusztráló, már-már idegesítő pillanatokat játszás közben, amikor egyszerűen képtelenek vagyunk túllépni bizonyos küldetéseken, és nem tudjuk teljesíteni a feladatokat, bárhogyan is próbálkozunk.

Korábban különböző magazinokból vagy ismerőseinktől jöhettünk rá a pályák nyitjára, manapság azonban elég felütnünk néhány online fórumot, és máris megkaphatjuk a szükséges információkat a továbblépésre, ám ez is rengeteg időt vehet el. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A Sony gondolt erre is, a legutóbbi szabadalmuk alapján ugyanis egy Game Help nevű funkció épülhet be a PS5 konzol operációs rendszerébe, amivel elősegíthetik a gamerek különböző játékokban való tájékozódását.

A Game Helpet úgy alkották meg, hogy ha elakadunk, egyetlen gombnyomással előhívhassuk, az algoritmus pedig azonnal rákeres helyettünk a segítségre, legyen szó éppen egy walkthrough videóról vagy útmutatóról, így szinte néhány másodperc alatt rájöhetünk, hol rontottunk el valamit, illetve mit kéne tenni, ha tovább szeretnénk haladni.

A szabadalmat 2021. május 20-án jegyezték be, ami azt jelenti, hogy akár már idén bekerülhet a PS5 szoftverébe, ám erre még azért nem érdemes mérget venni, hiszen a japán vdieójáték-ipari óriás egyelőre csak a tesztfázisban járhat a funkcióval – írta a Game Rant magazin.

Az is elképzelhető, hogy nem egy exkluzív szolgáltatásról van szó, hanem egy univerzális megoldásról, amit a PS5-ön kívül a PS4-es felhasználók szintúgy kiélvezhetnek majd, ezáltal a korábbi generációs játékgépek júzerei egyaránt jól járhatnak.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.