Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,34 Ft
Euró
389,23 Ft
Font
454,97 Ft
Bitcoin
59,304 $

Kibertámadás érte India nemzeti légitársaságát, több millió ügyféladat szivárgott ki

India nemzeti légitársasága, az Air India közölte, hogy az adatszervereit ért kibertámadás világszerte mintegy 4,5 millió ügyfelét érintette.

Fotó: Unsplash/Markus Spiske
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A jogsértést először februárban jelentették a vállalatnak, mely támadás során többek között útlevél- és jegyinformációk, valamint hitelkártyaadatok kerültek veszélybe. Az Air India szerint azonban a hitelkártyák biztonsági adatait – CVV vagy CVC számokat – nem tárolták a célba vett szerveren.

Az nem világos, hogy ki állt a támadás mögött, a Star Alliance hálózat tagjaként működő légitársaság annyit közölt, hogy a támadás a 2011. augusztus 26. és 2021. február 20. között regisztrált összes adatot érintette. Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

Míg minden ügyfelüket arra kérték, hogy változtassák meg a fiókjaikhoz tartozó jelszavakat a weboldalon, az Air India közölte, hogy nem észleltek további jogosulatlan tevékenységet – írja a BBC.

Tavaly a British Airways-t 20 millió font bírsággal sújtották egy adatkiszivárgás miatt, amely 2018-ban több mint 400 ezer ügyfél személyes és hitelkártyaadatait érintette. Szintén tavaly az EasyJet elismerte, hogy egy kibertámadás során mintegy kilencmillió ügyfél e-mail címét és utazási adatait lopták el a társaságtól.