Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,26 Ft
Euró
401,27 Ft
Font
479,44 Ft
Bitcoin
60,597 $

Duda Ernő: Kizárólag az emberi hülyeségen múlik, mikor lesz vége a járványnak

Duda Ernő immunológus, a Szegedi Tudományegyetem professzora az SZTE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék podcastjának vendégeként hangsúlyozta, hogy kizárólag az emberi hülyeségen múlik, mikor lesz vége a járványnak.  “A nyitás nem virológiai kérdés, hanem gazdasági, politikai és egyéb okai is vannak” – hívta fel rá a figyelmet Duda Ernő biológus a Kommcast Extra című műsorban. A […]

...svg content...Fotó: A német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina üres ampullái az oltás napján Gulyás Gábor nyíregyházi háziorvosi rendelőjében 2021. április 21-én. MTI/Balázs Attila
Külföld
Author image

Kornis Vivien

Szerkesztő

Duda Ernő immunológus, a Szegedi Tudományegyetem professzora az SZTE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék podcastjának vendégeként hangsúlyozta, hogy kizárólag az emberi hülyeségen múlik, mikor lesz vége a járványnak. 

“A nyitás nem virológiai kérdés, hanem gazdasági, politikai és egyéb okai is vannak” – hívta fel rá a figyelmet Duda Ernő biológus a Kommcast Extra című műsorban. A szakember attól tart, hogy meglesz a következménye annak, hogy az emberek már nagyon rosszul tűrték a bezártságot, de abban reménykedik, nem lesz nagyon súlyos. Soron kívül Fidesz: Magyar Péter egy hónap után betalált a munkahelyére

Duda úgy látja, “ha keményen megdolgozunk érte”, azaz az emberek felelőtlenül viselkednek a nyitás hevében, erős esély van arra, hogy elindul a koronavírus-járvány negyedik hulláma is Magyarországon. 

A HVG szerint a szakember elmondta, hogy problémát jelent, hogy az ország teljes, 10 millió fős lakossága még nincsen beoltva, mégis sokan úgy viselkednek, mintha már megszerezték volna az abszolút elérhető védettséget a vakcinák felvételével. 

Az immunológus kifejtette a véleményét arról is, hogy sokan azt hangsúlyozzák, ne válogassunk a különböző oltóanyagok között, Duda szerint ugyanis ez inkább egy gazdasági-politikai, és nem tudományos alapú megnyilvánulás. 

Mindenki, akinek egy egészen minimális fogalma van a vakcinák működéséről, az tudja, hogy óriási különbség van a különféle vakcinák között, hogy milyen korcsoportoknál, milyen embercsoportoknál milyen védettséget képes az egyik vagy a másik kialakítani.

Azonnali hatállyal távozik a MÁV-HÉV vezére

A járatritkítós ügyet követően távozik azonnali hatállyal a MÁV-HÉV vezére, amit időközben hivatalos formában is megerősítettek.