Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,23 Ft
Euró
389,34 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,398 $

Hét embert vádoltak meg Maradona halálának ügyében

A Diego Maradona ellátásáért felelős egészségügyi csapat hét tagját vádolták meg előre kitervelt emberöléssel.

Fotó: Flickr/Diego3336
Sport

Kornis Vivien

Szerkesztő

A spanyol EFE hírügynökség tudósítása szerint hét embert vádolt meg szándékos emberöléssel a legendás labdarúgó, Diego Maradona halálában nyomozó ügyészség. A Buenos Aires-i san isidroi főügyészség arra kérte a bíróságot, hogy rendelje el Argentína elhagyásának tilalmát a vádlottak számára.

Mind a hét vádlott olyan egészségügyi szakember, akik az egykori argentin válogatott Maradona ellátásáért feleltek. Tárgyalásaik május 31-én kezdődnek meg – írja a Le Figaro Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A vádlottak között szerepel a labdarúgó két ápolója, az ápolók koordinátora, az otthoni ellátásáért felelős orvosa, Maradona pszichológusa, pszichiátere, és a sportoló családorvosaként emlegetett idegsebész. 

Az ügyészség eredetileg emberöléssel tervezte megvádolni az egészségügyi szakembereket, de végül előre kitervelt gyilkosság mellett döntöttek. Ezzel 8-tól 25 évig terjedő börtönbüntetés elé néznek, ha a törvényszék bűnösnek mondja ki őket.

A vád döntése azután született meg, hogy megkapták a 11 szakemberből álló orvosi bizottság jelentését, melyet azután állították össze, Maradona halálának körülményeit megvizsgálták. 

A jelentés szerint a futballegendáért felelős egészségügyi csapat nem megfelelő, hanyag és meggondolatlan ellátást nyújtott Maradonának, és a “véletlenre bízták a beteg állapotát”. A sportoló 2020. november 25-én hunyt el, 60 évet élt.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.