Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,162 $

Stresszel várják a magyarok a nyarat

Remetévé ugyan nem váltunk a járvány kirobbanása óta, de a vakációzás és nyári élmények helyett még mindig leginkább otthonunkban látjuk magunkat az idei szezonban.

...svg content...Fotó: Unsplash/Adam Kontor
Egészség/Életmód

Kornis Vivien

Szerkesztő

Az Allianz „(Kapu)nyitási pánik karantén után?” címmel készített kérdőíves felmérést, amelynek eredményeit a Blikk foglalta össze röviden. Az Allianz kutatásában több mint ezren vettek részt, eredményei nem reprezentatívak. 

A felmérésben résztvevők döntő többsége, vagyis több mint 70 százaléka úgy gondolja, hogy az alapvető óvintézkedések betartásával nagyszerű, élményteli nyár lehet az idei. Ennek érdekében kompromisszumkészek a válaszolók: ha lehet jönni-menni, viseli a maszkot is.  Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

A kitöltők csupán 7.5 százaléka gondolkodik optimistán a közeljövőről, ők úgy érzik, hamarosan visszakapjuk a régi életünket. Velük szemben állnak azok, akik úgy vélik, hogy leghamarabb a jövő nyarunk lehet olyan, mint a járványhelyzet előtt: a válaszadók több mint 22 százaléka felelt így. 

Az Allianz arról is kérdezte a résztvevőket, hogy hogyan készülnek a nyári programokra. A legtöbben az óvatosságot választják a szabadidejükben is, a kitöltők több mint 70 százaléka kétszer is meggondolja, milyen programokat szervezzek, kikkel találkozzon. 

A válaszadók csaknem fele úgy gondolja, hogy az ideje nagy részét otthon tölti majd a nyáron, a kitöltők 12.6 százaléka pedig egyáltalán nem tervez kimozdulni – további 14.9 százalék pedig a családjával és baráti társaságával szervez programokat a hétvégére. 

A legtöbben belföldi nyaralást terveznek, leginkább a Balaton-partra vagy túrázni készülnek, és a külföldre indulók is óvatosan vakációznak majd: előre tájékozódnak az utasbiztosítási lehetőségekről, és olyan kérdésekre keresik a választ, mint hogy mi a teendő, ha az utazás során kapja el a fertőzést. A gyermekek táboroztatásával kapcsolatban is megfontoltak a szülők, a válaszaik szerint még alaposan átgondolják a helyzetet, mielőtt döntést hoznak a témában. 

A válaszadók több mint 60 százaléka arról számolt be, hogy stresszel tölti el a nyár, a nyitás gondolata és nem érzi magát kifejezetten felkészültnek lelkileg a következő hónapokra.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.