Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,59 Ft
Euró
387,76 Ft
Font
452,50 Ft
Bitcoin
66,442 $

Semjén: Ha egy ország nem fogadja el a magyar oltásokat, Magyarország sem ismeri el az ottanikat

A szuverenitás feladását jelentené a miniszterelnök-helyettes szerint, ha Magyarország elfogadná azon országok oltásait, amelyek a Magyarországon használt vakcinákat nem.

...svg content...A Magyarországon elérhetõ összes vakcina (AstraZeneca, Moderna, Szputnyik V A és B, Sinopharm, Pfizer-BioNTech) felhasznált, üres üvegei Soós Zoltán nyíregyházi háziorvosi rendelõjében 2021. április 1-jén. MTI/Balázs Attila
Belföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

„Magyarország kétoldalú megállapodásokra törekszik a vakcinák elfogadásáról, de ha valamelyik ország nem fogadja el a magyar oltásokat, Magyarország nem ismeri el egyoldalúan az adott országban beadott oltásokat, mert ez a szuverenitás feladása lenne”– közölte Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hétfőn. 

A 24.hu szerint a KDNP-s politikus arról beszélt, hogy a kétoldalúság jogos elvárás, hiszen Magyarország csak hatékony oltóanyagokat használt fel az oltási programban.  Soron kívül Belső vizsgálat indult a rendőrségnél a Magyar Péterről kiszivárgott jelentés miatt

Semjén arról nem árult el semmit, hogy mi a helyzet azokkal az országokkal, amelyek csak az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által jóváhagyott koronavírus elleni védőoltásokkal alkalmazott, hiszen ezek a magyarországi oltási kampányban is felhasználásra kerülnek. 

Mostanáig egyelőre Németország jelezte, hogy úgy döntött, a karanténkötelezettség alól csak azok mentesülnek, akik az EMA által elfogadott vakcinák egyikével kerültek immunizálásra, Ausztria pedig nemrég jelentette be, hogy a Sinopharmot igen, de a Szputnyik V-t nem fogadják el.