Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,67 Ft
Euró
389,25 Ft
Font
454,82 Ft
Bitcoin
59,114 $

Áder János kegyelmet adott Kertész Ágnesnek

A nőt korábban 10 évnyi fegyházra ítélte a bíróság, miután az ítélet szerint Kertész Ágnes kábítószert kevert férje italába, ezt követően pedig több alkalommal megszúrta, melynek következtében a férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Fotó: Unsplash/Saad Chaudhry
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Kertész Ágnes a bíróságon próbálta bizonyítani igazát, miszerint évek óta bántalmazó kapcsolatban élt, férje pedig válogatott pszichés módszerekkel kínozta őt, akkoriban azonban a bíróságon ezt nem vették figyelembe.

Az ATV a Blikk értesülései alapján azt írja, Áder János köztársasági elnök kegyelmet adott Kertész Ágnesnek, ezt pedig a nő korábbi ügyvédje is megerősítette: Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

„Áder János döntése értelmében 10 év helyett csak ötöt kell leülnie és azt sem fegyházban hanem fogházban”

– közölte Lichy, aki annak idején beadta a kérelmet.

A vádirat szerint Kertész Ágnes kábítószert tett férje italába, majd a drog hatása alatt lévő férfit több alkalommal is megszúrta, mely idő alatt közös gyermekük végig a fürdőszobában tartózkodott. A nő még mindig kitart amellett, hogy nem akarta bántani gyermeke apját, a férfi önmagát sebezte meg, és amikor ezt észlelte segíteni akart neki, azonban dulakodni kezdtek, melynek következtében mindketten megsérültek.

A bíróság másodfokon sem a nő javára hozott ítéletet, így Kertész Ágnes 2019-ben megkezdte 10 éves büntetését, azonban még mielőtt bevonult volna a börtönbe ügyvédje segítségével kegyelmi kérelmet adott be Áder Jánosnak.

Agyonverte feleségét a volt kazahsztáni gazdasági miniszter, a gyilkosságról felvétel is készült

A férfi az egyik rokonának a tulajdonában lévő étterembe vitte feleségét, ahol a hajánál fogva rángatta, brutális módon ütlegelte és rugdosta, melynek következtében a nő a helyszínen életét vesztette.