Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,85 Ft
Euró
400,07 Ft
Font
478,37 Ft
Bitcoin
60,809 $

Gondban lehetnek az esküvői szolgáltatók a foglalók visszafizetésével

Tavaly év végén teljes tilalom lépett életbe a lakodalmakra, ami nemcsak a párokat, hanem az ágazati vállalkozókat is megviselte.

...svg content...Fotó: Shardayyy Photography/Unsplash
Belföld
Author image

Kornis Vivien

Szerkesztő

Több mint féléves teljes leállás után, május 28-án indulhat újra az esküvőipar. Ahogyan sok más szektor is, az ágazat vállalkozóit is megviselte a koronavírus járvány, hiszen tavaly csak a nyári hónapokban lehetett igazi, hagyományos lakodalmakat tartani, de azt is létszámkorláttal, ősszel pedig időkorlát lépett életbe. Az év végén pedig ismét a tavaly tavaszihoz hasonló, teljes mértékű tilalom lépett életbe. 

A Világgazdaság szerint a megszokottnál sokkal több esküvőt terveztek idén tavaszra a párok, hiszen a tavaly elhalasztott lagzik egy részét sokan 2021 áprilisára vagy májusára tették át.  Soron kívül Undorító dolgokat művelt óvodáskorú rokonával egy miskolci fiatal

Isik Zsuzsa, a 26 ezer taggal rendelkező Menyasszonyi Csevegő Facebook-csoport alapítója a lap megkeresésére elmondta, hogy az idei korlátozások miatt ráadásul rengetegen végleg lemondták a lagzit, hiszen sok pár belefáradt abba, hogy akár még a harmadik vagy negyedik időpontjukat is csusztatniuk kellene. 

Ez természetesen az esküvői szolgálatókat szintén megviseli, hiszen kisebb megszakításokkal már egy éve alig van bevételük, és sokaknak még az is gondot okoz, hogy a felvett foglalókat visszafizessék a pároknak. A Menyasszonyi Csevegő felmérése szerint az ágazatban dolgozók 70 százaléka egyéni vállalkozó, így legfeljebb a KATA elengedése jelenetett nekik eddig segítséget.

A megkérdezettek több mint 90 százalékának csökkent tavaly a bevétele, és harmaduk szerint idén még rosszabb lesz a helyzet. A vállalkozók csupán negyede rendelkezik tartalékkokkal és megbízásokkal, ők nem aggódnak annyira az esetleges bevételkiesések miatt.