Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,96 Ft
Euró
390,72 Ft
Font
456,85 Ft
Bitcoin
61,002 $

Újabb brutális támadásban nyilvánult meg a feszültség a palesztinok és izraeliek között

Egyre súlyosabb támadásokat hajtanak végre egymás terhére az izraeliek és a palesztinok, ezúttal az utóbbi fél részéről történt bűncselekmény.

Fotó: Katie Chen/Unsplash
Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

A közösségi médiában is napvilágot látott egy videó, melynek tanúsága szerint egy férfi a személygépkocsijával belehajtott a kelet-jeruzsálemi Sheikh Jarrah városrésznél felállított határrendészet állomásába.

A Sputnik News tudomása szerint a férfi palesztin volt, és a rendőrök a támadásra reagálva meg is lőtték. Az Anna Ahronheim, a Jerusalem Post újságírója által, Twitterre közzétett videón látszik, ahogy az állig felfegyverkezett rendőrök vizsgálják éppen a helyszínt. Soron kívül Országszerte akadozott a Vodafone és a Digi szolgáltatása is kedden

Egy másik felvételen pedig már az látszódott, ahogyan a katonák fegyvert szegeznek a férfira és éppen az autóból próbálják kirángatni. Végül a hadsereg emberei lelőtték a férfit, akinek esélye sem volt a túlélésre.

A rendőrség ezt követően közleményben meg is erősítette, hogy kioltották egy terrorista életét, akinek cselekménye következtében legalább hat izraeli rendőrtiszt sérült meg. Arról nem tudni, hogy súlyos-e az állapotuk vagy történt-e haláleset a támadón kívül.

Sheikh Jarrah városrész az epicentruma a frissen kiújult konfliktusoknak, ugyanis a főleg palesztinok lakta környéken egy izraeli bíróság négy kilakoltatást is elrendelt, amelyet a palesztinok erőszakos kitelepítésként érzékeltek.

A kezdeti tüntetések rakétatámadásokba csaptak át, és nem kis felháborodást keltő esetként Izrael több olyan lakóházat is lebombázott – a Hámász fenyegetésére hivatkozva -, amelyben elsősorban civilek laktak. Az egyik ilyen légicsapás során ráadásul egy olyan toronyházat pusztítottak el, ahol az Al Jazeera és az AP helyi irodája is volt.

Nagy Márton az üzemanyagár-csökkenésről: megértette mindenki, mit szeretne a kormány

A nemzetgazdasági miniszter szerint nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy az üzemanyagárak visszakerüljenek a referenciaszinthez. Egyúttal megfontolandónak tartja, hogy a régiós átlagár helyett csak a szomszédos országokat vegyék alapul.