Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,49 Ft
Euró
389,49 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,696 $

Halálos balesetet okozhatott a Tesla robotpilótája

Életét vesztette egy kaliforniai férfi még május elején, amikor a Tesla Model 3-asának robotpilótája egy félpótkocsinak ütközött az autópályán.

Egy Tesla Model 3 (b) egy washingtoni kereskedésben 2021. február 8-án. A Tesla bejelentette, hogy 1,5 milliárd dollárt fordított bitcoin vásárlásra, ami új rekordra emelte a kriptodeviza árfolyamát. Az elektromos meghajtású autók gyártására szakosodott cég bejelentette azt is, hogy mostantól bitcoinnal is lehet fizetni a termékeiért. MTI/EPA/Michael Reynolds
Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

A baleset még Fontanában történt, 80 kilométerre keletre Los Angelestől – adta hírül az Al Jazeera. Az amerikai Nemzeti Autópálya-biztonsági Szervezet (NHTSA) vizsgálatot indított az ügyben, immáron a huszonkilencediket egy Tesla ellen.

A 35 éves férfi éppen a Tesla Model 3-asát vezette, a hatóságok beszámolója szerint a robotpilóta volt működésben a baleset idején. A balesetet megelőzően egy félpótkocsi felborult, amelynek a mentési munkálatai még zajlottak, amikor a Tesla belehajtott. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A sofőr életét vesztette, míg egy másik férfi súlyos sérüléseket szenvedett, aki éppen a félpótkocsi vezetőjének próbált segíteni kimászni a roncsok közül. A fontanai balesettel együtt immáron a negyedik halálos közlekedési baleset történik, melynek során be volt kapcsolva a Tesla robotpilótája.

Nem sokkal a balesetet megelőzően Oakland közelében tartóztattak le a rendőrök egy férfit, aki szintén robotpilótát kapcsolt a Teslájában. Letartóztatásának oka egyszerű volt: a férfi beült a kocsi hátsó ülésére, holott követelmény, hogy a robotpilóta ellenére a kormány mögött kell ülnie.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.