Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,48 Ft
Euró
389,10 Ft
Font
454,89 Ft
Bitcoin
59,583 $

6,6-os erősségű földrengés rázta meg Szumátrát

A szigetország a Csendes-óceánon a Tűzgyűrű néven ismert, szeizmikusan aktív területen fekszik, ahol rendszeresen erős földrengések és vulkánkitörések rengetik meg a térséget.

Fotó: Unsplash/irfnrdh
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Pénteken egy „figyelemre méltó”, 6,6-os erősségű földrengés rázta meg Szumátrát, az egyik legnagyobb indonéz szigetet – jelentette az Egyesült Államok földtani intézete. A rengés 10 kilométeres mélységben történt, reggel 06:30-kor indult el Nias szigetének közelében, Sinabangtól mintegy 250 kilométerre délre.

A földrengés okozta károkról, illetve esetleges áldozatokról egyelőre nem számoltak be a helyi hatóságok. Soron kívül Verőfényes napsütésre számíthatunk a hétvégén, helyenként záporok is várhatók

Indonézia, 2021. május 14. Az Amerikai Földtani Megfigyelõ Szolgálat (USGS) által közreadott térkép Szumátra földrengés sújtotta északnyugati részérõl 2021. május 14-én. A Richter-skála szerinti 6,6-os erõsségû földmozgás fészke a jelentések szerint 19 kilométeres mélységben volt a tartomány Nias Barat nevû körzetétõl 141 kilométerre. Egyelõre nem érkezett jelentés esetleges sérültekrõl. MTI/EPA/USGS

Közben az indonéziai meteorológiai és geofizikai hivatal, a BMKG a földrengést 7,2-es erősségűre becsülte, azonban hangsúlyozta, hogy a rengés nem képes szökőárhullámot kiváltani – írja a Sputnik News.

Indonézia, a több mint 17 ezer vulkanikus szigetből álló szigetcsoport a hírhedt Tűzgyűrű része, ami egy szeizmikusan aktív terület a Csendes-óceánon, amelyet rendszeresen erős földrengések és vulkánkitörések érnek, amelyeket a litoszféralemezek ütközése és pusztulása okoz.

Tarlós István szerint Vitézy Dávid „a mai napig sértődött ember”

Mindemellett „végtelenül tisztességtelennek” tartja a főpolgármester-jelölt kommunikációját.