Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,20 Ft
Euró
385,37 Ft
Font
449,24 Ft
Bitcoin
65,066 $

Hatalmas földrengés rázta meg Szumátrát, cunamiveszélyt hirdettek ki

A Csendes-óceánban található indonéz sziget környékén 6,6-os erősségű földrengést regisztráltak a geológusok, a hatóságok szökőártól tartottak.

...svg content...Illusztráció/MTI/EPA/Indonéz elnöki hivatal
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A földrengés nagyjából 10 kilométeres mélységben történt pénteken, helyi idő szerint 6:30-kor a Nias-sziget mellett, nagyjából 250 kilométerre Szinabang városától.

Személyi sérülésekről és anyagi károkról egyelőre nem számoltak be a hatóságok. Mindeközben Indonézia meteorológiai és geofizikai ügynöksége 7,2-es magnitúdójú eseményként azonosította az incidenst, és bár korábban cunamiveszéllyel kapcsolatos riasztást adtak ki, később kiderítették, hogy erre szerencsére nincs esély. Soron kívül Donáth Annát sokkolták a Robert Fico elleni merényletről megjelent kommentek

Indonézia több mint 17 ezer vulkanikus szigetből álló ország, ahol egyáltalán nem számítanak ritkaságnak a földrengések; ezt napi szinten átélik a helyi lakosok, mivel ebben a térségben találkoznak a litoszféra lemezek, így geológiai szempontból állandó mozgásban van a föld és az óceán alatt meghúzódó talajréteg.

Putyin és Biden is megszólalt a Fico elleni merénylet után, aki magánál volt

Joe Biden amerikai elnök és Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke szinte egyszerre reagált a Robert Fico elnök elleni merényletre.