Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,59 Ft
Euró
387,76 Ft
Font
452,50 Ft
Bitcoin
66,442 $

A rendőrség szerint tényleg támadás érte az időpontfoglaló oldalt

A kormány április 30-án egy napra megnyitotta a foglalási lehetőséget a Pfizer/BioNTech oltóanyagára az időpontfoglaló oldalon, azonban szinte a nyitás után nem sokkal teljesen elérhetetlenné vált. Az operatív törzs még aznap bejelentette, hogy terheléses támadás érte az oldalt, amiért rendőrségi nyomozást fognak indítani.

...svg content...Fotó: EESZT Információs portál
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogyan arról a 24.hu is beszámolt, a Telex megkereste a rendőrséget az ügyben, s arra voltak kíváncsiak, történt-e feljelentés, és ha igen, indult-e nyomozás a kormány által kibertámadásként leírt esetek kapcsán, melyre a következő választ kapták:

„Az Ön által felsorolt weboldalakkal kapcsolatban a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kiberbűnözés Elleni Főosztálya folytatott vagy folytat nyomozást. A felsorolt weboldalak kapcsán kijelenthető, hogy történt támadás, a 2021. április 30-ai esettel kapcsolatban jelenleg is folyik az adatok elemzése”. Soron kívül Belső vizsgálat indult a rendőrségnél a Magyar Péterről kiszivárgott jelentés miatt

Ezek alapján úgy tűnik, hogy valóban történt támadás az oltási időpontfoglaló oldalon, ám egyelőre nem tudni, hogy ki áll a dolog mögött, és mi volt a célja az akcióval.