Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,64 Ft
Euró
389,25 Ft
Font
454,93 Ft
Bitcoin
59,038 $

A II. világháború óta nem látott ütemben növekedhet idén az Egyesült Királyság gazdasága

A brit gazdaság a második világháború óta a legjelentősebb növekedést érheti el idén, miután a koronavírus megfékezésére hozott korlátozások megszűnnek – jelentette a Bank of England.

Bank of England Fotó: MTI/EPA/Andy Rain
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A gazdaság 2021-ben várhatóan 7,25 százalékkal bővül idén az Egyesült Királyságban, a munkavállalóknak és a vállalkozásoknak juttatott extra kormányzati pénzek pedig segítenek a munkahelyek megszűnésének visszaszorításában.

Ez lenne a legjelentősebb gazdasági növekedés az ország történetében, a hivatalos feljegyzések 1949-es kezdete óta. Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

A banki döntéshozók a kamatlábakat is rekordalacsony, 0,1 százalékos szinten tartották a gazdasági fellendülés reményében.

A Bank of England várakozásai szerint a fellendülés a boltok és éttermek újbóli megnyitásával egyre csak gyorsuló tendenciát fog mutatni.

A bank reményei szerint pedig a brit gazdaság várhatóan még az év vége előtt eléri a járvány előtti méretét, mely igen jelentős növekedést jelentene az országnak gazdaságilag – írja a BBC.

Agyonverte feleségét a volt kazahsztáni gazdasági miniszter, a gyilkosságról felvétel is készült

A férfi az egyik rokonának a tulajdonában lévő étterembe vitte feleségét, ahol a hajánál fogva rángatta, brutális módon ütlegelte és rugdosta, melynek következtében a nő a helyszínen életét vesztette.