Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,34 Ft
Euró
389,23 Ft
Font
454,97 Ft
Bitcoin
59,304 $

Nem akar összejönni a kormányalakítás Bulgáriában

A parlamenti erőviszonyok miatt képtelennek érzi a megválasztott párt a kormányalakítást, így nyáron ismét szavazásra kerülhet sor Bulgáriában.

A jelöltek listáját tanulmányozzák emberek egy szavazóhelyiség bejárata elõtt a bolgár parlamenti választások napján, 2021. április 4-én. A választások egybeesnek a koronavírus-járvány harmadik hullámának tetõzésével. MTI/AP/Visar Kryeziu
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Júliusban előrehozott választásokra kerülhet sor Bulgáriában, miután úgy tűnik, hogy lehetetlen működőképest többségi kormányt alakítani a jelenlegi, szétaprózódott parlamenti erőviszonyok között – írja az Index.

Miután Daniel Mitov pártja megnyerte a választásokat, számítani lehetett rá, hogy hosszú ideig tartó és nehézkes koalíciós tárgyalások vehetik kezdetét, de úgy tűnik, nem sikerült kormány alakítani. Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

A szocialista párt által támogatott Rumen Radev elnök, ha az erre megválasztott párt visszaadja a kormányalakítási megbízást, feloszlatja a parlamentet, és átmeneti kormányt jelöl ki. Ezután az államfőnek új választásokat kell kiírnia, ami a jelen állás szerint a nyár közepén kerülhet megrendezésre.