Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,787 $

Tehénvizelettel itathattak meg egy lélegeztetőgépen lévő beteget Indiában

Teljesen elborzadtak az internetezők a felvétel láttán, amelyen egy férfi állítólag tehénvizeletet önt egy lélegezetetőgépen lévő Covid-19-beteg nő szájába.

...svg content...Fotó: Monthaye/Unsplash
Külföld
Author image

Kornis Vivien

Szerkesztő

Az elképesztő felvétel Twitterre került fel múlt héten: a videót eredetileg Kishor Bindal, az indiai Bharatiya Janata Párt surati főtitkára osztotta meg a közösségi oldalon. A bejegyzést nem sokkal azután törölték, hogy közel 80 ezer ember megtekintette azt, de később felkerült a Redditre is.

A Newsweek szerint a videón egy ismeretlen személyazonosságú férfi egy sárga folyadékkal teli palackot tart egy idős nő fölé, akinek láthatóan légzési nehézségei vannak a lélegeztetőgépen. A férfi elkezdi a nő szájába önteni a folyadékot, és valamit mond neki, de ezt nem lehet érteni a háttérzaj miatt. Soron kívül Fátyolfelhős, napos időnk lesz hétfőn, 19 fok körül alakul a hőmérséklet napközben

A sárga folyadék állítólag Gau Mutra, vagyis tehénvizelet lehet. A Reuters értesülései szerint néhány radikális Hindu csoport a tehénvizelethez fordult a Covid-19 megbetegedés megelőzéséért és gyógyításáért. Bár a szélsőséges vallási csoportok elmondása szerint soha nem érezték szükségét, hogy nyugati gyógymódokat használjanak fel, a tehénvizelet fogyasztásának jótékony hatásaira semmiféle tudományos bizonyíték nem létezik. 

A felvétel sokkolta a nemzetközi közösséget, és egyes felhasználók azt is felvetették, hogy a lélegeztetőgépen lévő páciens akár félre is nyelheti a folyadékot, amiből nagyobb problémák adódhatnak, vagy a beteg tüdejébe juthat. 

Egyes felhasználók szerint azonban lehetséges, hogy valódi gyógyszerekről van szó, amelyeknek egyszerűen ilyen színe van, vagy a Gangesz “szent vizéről”, amelyet ételfestékkel színeztek sárgára.

Egyelőre sem Bindal, sem pártja nem adott ki közleményt a felvételről, és az sem tisztázott, hogy az ismeretlen személyazonosságú beteg állapotát  súlyosbította-e az láthatóan erőszakos itatás az állítólagos tehénvizelettel.