Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,041 $

Májusban is elérhető lesz az ingyenes internet

A digitális oktatásban tanuló diákok és pedagógusaik számára májusban is elérhető lesz a díjmentes internetszolgáltatás.

...svg content...Fotó: Julia M Cameron/Unsplash
Belföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) digitalizációért felelős helyettes államtitkárának közleménye szerint a kormány számára fontos, hogy támogassa a digitális oktatásban tanuló diákokat, családjaikat, tanáraikat, ezért májusban is elérhető lesz az ingyenes internet. 

Solymár Károly Balázs elmondta, hogy a lehetőség több mint 1 millió diák tanulását és közel 120 ezer pedagógus számára nyújt segítséget, és havonta 1.2 milliárd forintot tudnak vele megspórolni a magyar családok – írja az Index. Soron kívül Eltűnt 13 éves lány megtalálása érdekében kéri a lakosság segítségét a rendőrség

A kormány tavaly novemberben tette ingyenessé a helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatásokat a digitális munkarendre átállt általános iskolák és középiskolák pedagógus munkatársai és diákjai számára. 

A helyettes államtitkár közölte, hogy mivel az összes internet-szolgáltató részt vett a járványhelyzet hatásainak enyhítésére hozott intézkedésben, a kisebb szolgáltatók kompenzációban részesülnek az arányosabb teherviselés érdekében.

Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

Ma már 10 hajléktalan ember közül 4 elmúlt 60 éves, többségük pedig beteg és munkaképtelen.

Ilyen repjegyárra számítson, aki repülővel érkezne a nyári futball Európa-bajnokságra

A 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság hatására jelentősen megnőtt a Németországba irányuló repülőjegyek iránti kereslet Magyarországról.