Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,056 $

Hibát találtak az Nvidia videokártyákban, érdemes frissíteni a drivereket

Komoly hibákat talált az Nvidia a legutóbb közzétett illesztőprogramokban, ám a frissítés hamar érkezett, így minél hamarabb váltaniuk kell azoknak, akik még a régi verziót használják.

...svg content...Nvidia
Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A HVG információi szerint soron kívüli frissítésre figyelmezteti felhasználóit az Nvidia, a vállalat ugyanis rájött, hogy egyes szoftververziókban komoly hibák vannak, amiket a hackerek is ki tudnak használni.

Jelenleg összesen öt problémáról tudni, amelyek egyaránt a drivereket érintik, közülük kettőt jelentős gondnak minősített az amerikai GPU-gyártó; név szerint a CVE-2021-1074 és a CVE-2021-1075 azonosítókkal ellátott hibákról van szó. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A hibáknak köszönhetően a hackerek távolról információkat olvashatnak ki a rendszerből, és az egész számítógépet is képesek lállítani, valamint a teljes uralmat is átvehetik az eszköz felett.

A hibajelenségek az otthoni és vállalati szintű GPU-tulajdonosokat egyaránt érintik. Az Nvidia már kiadta a javításokat tartalmazó csomagot, amit érdemes minél hamarabb letöltenünk és telepítenünk, amit az alábbi linkre kattintva tehetünk meg.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.