Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,80 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
453,93 Ft
Bitcoin
63,982 $

Megkísérelte megölni volt barátnőjét, 13 év börtönt kapott

A Győri Ítélőtábla szóvivője közölte, hogy jogerősen tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélték szerdán azt a 25 éves férfit, aki 2017-ben megpróbálta megölni korábbi barátnőjét.

Leendõ büntetés-végrehajtási felügyelõk a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága bemutatója elõtt a szervezet oktatási központjában 2017. február 16-án. A hamarosan megépülõ nyolc új börtönben szolgálatot teljesítõ 2500 fõs állomány felvétele ütemezetten zajlik, az elsõ 473 jelentkezõ kiképzését egy hónapja kezdte meg a büntetés-végrehajtás. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Ferenczy Tamás közölte: a férfi és a sértett között szerelmi kapcsolat volt, mígnem a nő 2017 márciusában szakított a vádlottal, aki ebbe nem tudott belenyugodni. Naponta hívogatta telefonon, egy pszichiáter és az édesanyja nevében e-maileket küldött neki, hogy öngyilkos lesz, ha nem békül ki vele.

Később egy fiktív személy nevében olyan üzenetet küldött a nő mobiltelefonjára, amelyben megölésével fenyegette meg. Az üzenetek rendszeressé váltak, ezért a nő feljelentette a férfit. A bíróság elrendelte a férfi távoltartását. Soron kívül Orbán Viktor: „Váratlanul betoppanok” (videó)

Ezek után a vádlott a sértett fotóit szexuális szolgáltatásokat kínáló e-mailben elküldte a nő számos ismerősének; több olyan oldalon is regisztrált a nevében – megadva a telefonszámát is -, ahol alkalmi partnert keresnek, valamint a nő adataival és fotójával szexuális szolgáltatást hirdető szórólapokat készített, és ezeket sok nyilvános helyen kitette.

A vádlott 2017 decemberében meg is támadta a sértettet, késsel többször nyakon szúrta, megsebezte az arcát. A nő elmenekült, a férfit egy rendőr rövid időn belül elfogta – írja az MTI.

A vádlott még a büntetés-végrehajtási intézetből is – egy engedély nélkül megszerzett mobiltelefonról – üzenteket küldött a sértettnek és hívogatta őt, majd névtelen levelet küldött a Szombathelyi Járásbíróságra, amelyben azt állította, hogy a sértett a lakásán és a munkahelyén kábítószert tart és értékesít.

A rendőrség az ügy kivizsgálása után megszüntette ezt az eljárást. Mindezek mellett a vádlott a bv-intézetből küldött levelében hamis tanúzásra kérte a testvérét.
Ferenczy Tamás elmondta: a táblabíróság döntésével helybenhagyta a Szombathelyi Törvényszék elsőfokú ítéletét, amely előre kitervelt emberölés kísérlete, hamis vád és hamis tanúzásra felhívás bűntettében és zaklatás vétségében találta bűnösnek a vádlottat, és a 13 év fegyházbüntetés kiszabása mellett öt évre ki is tiltotta Vas megyéből. A férfi legkorábban büntetése kétharmad részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

Nem is gondolnánk, fejbőrünk mennyi mindent elárul az egészségünkről

Fejbőrünk állapota akár komoly problémákat is jelezhet, de ha odafigyelünk ezekre, időben tenni tudunk azért, hogy mielőbb javulást érjünk el.

Újra a teljes vonalon közlekedik az M2-es metró egy utas rosszulléte után

Egy utas rosszulléte miatt egy ideig pótlóbusz közlekedett az M2-es metró érintett szakaszán Budapesten.