Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
62,942 $

Bombariadó miatt kellett evakuálni a cseh belügyminisztérium épületét

Csehország belügyminisztériuma a hivatalos Twitter-fiókján jelentette be, hogy ismeretlen fenyegetés miatt evakuálni kényszerültek a belügyminisztérium Letná-i épületét.

Jakub Kulhánek cseh külügyminiszter, Jan Hamacek cseh miniszterelnök-helyettes és Andrej Babis cseh miniszterelnök (b-j) sajtótájékoztatót tart Prágában 2021. április 22-én. Kulhánek elmondta, hogy Csehország további orosz diplomatákat utasít ki, miután Oroszország nem teljesítette Prága azon követelését, hogy április 22-én délig engedélyezze a Moszkvából elõzõleg kiutasított cseh diplomaták visszatérését munkahelyükre.Az orosz államfõ, illetve a külügyminisztérium szóvivõi egyaránt elfogadhatatlannak minõsítették a cseh követelést, és hangsúlyozták, hogy ilyen hangnem Moszkva irányában megengedhetetlen. MTI/EPA/Martin Divisek
Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Mint írják, egyelőre ismeretlen forrásból érkezett a fenyegetés, ám ez elegendő volt arra, hogy bombariadóra hivatkozva evakuálni kelljen a belügyminisztérium épületét, és a szükséges biztonsági lépéseket megtegyék.

Egyelőre nem hoztak nyilvánosságra további információkat, a helyi sajtó beszámolói alapján azonban arról tudni, hogy Jan Hamacek belügyminiszter helyi idő szerint délben fog az esetről sajtótájékoztatót tartani.

Arról szintén nem állnak rendelkezésre információk, hogy a bombafenyegetés valós vagy félrevezető volt, és amennyiben valós, akkor történt-e személyi sérülés vagy vagyoni károsodás.

Az eset érdekessége, hogy Hamacek a mai nap folyamán fontos bejelentésre készült, ugyanis ma jelentette volna be az új külügyminiszter-helyettest. Ez a poszt azt követően üresedett meg, hogy az eddigi helyettes, Jakub Kulhanek külügyminiszterré lépett elő.

Kispadon kezd Szoboszlai Dominik a Liverpool meccsén a West Ham United ellen

A Liverpool ismertette a kezdőcsapatát a West Ham United ellen, ami egy újabb nehéz mérkőzést hozhat számukra.

Három nő vesztette életét egy tragikus amerikai autóbalesetben

Három indiai nő vesztette életét abban az autóbalesetben, ami az Egyesült Államokban történt pár órával ezelőtt.

Újabb fiatal lány tűnt el Budapesten

A 17 éves fiatalt egyelőre nem találják, ami miatt a lakosság segítségét kéri a rendőrség, hogy minél hamarabb előkerüljön.